Suspendovana savetnica u ambasadi Crne Gore najavila tužbu: “Za sav mobing, primitivizam i linčovanje…”

2
Foto: Facebook / Mirna Nikčević

Savetnica u crnogorskom Ministarstvu vanjskih poslova (MVP) Mirna Nikčević, koja je opozvana nakon poruka na Fejsbuku u kojim je vređala vernike Srpske pravoslavne crkve, uputila je otvoreno pismo ministru spoljnih poslova Crne Gore Srđanu Darmanoviću u kojem ga je obavestila da će tužiti ministarstvo i njega lično, preneo je N1.

Ona je u pismu obavestila Darmanovića da će tužiti njega i ministarstvo za “sav mobing, primitivizam i linčovanje koje je nad njom izvršeno, a sve overeno njegovim potpisom, na pravno nevaljanim rešenjima”.

Opozvana službenica MVP zamerila je ministru što je dopustio da je, kako navodi, “čereče srpski i crnogorski tabloidi, ne mareći za posledice po njeno psihofizičko zdravlje, dete i familiju”.

Mirna Nikčevič je, u izrazito lično intoniranom obraćanju, navela da ne postoji nijedan element za opoziv, “jer su samo tražili žrtvu da bi pokazali sebe kao ‘politički korektne’ oportuniste”.

Ona navodi i da je njena prepiska s prijateljicom njena privatna rasprava, da je nije dala u svojstvu službenice u Ministarstvu kao i da su podlegli pritisku, kako je rekla, lažnih medija i povredili njeno radno pravo i pravo na privatnost.

Mirni Nikčević je skraćen mandat i ona je suspendovana do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka zbog stavova i komentara koje je iznela na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk.

Ona je u prepisci sa svojom prijateljicom vređala vernike koji su se na Trojčindanski dan okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Između ostalog, navela je i da bi “zapalila Hram i sva gove*a tamo” i da se radi o “koljačima primitivnim”.

2 KOMENTARA

  1. Министарство вањских послова, Подгорица. Хахаха Комедија неопевана.

Comments are closed.