Šumaher na “tajnom tretmanu” u bolnicu u Parizu

0
Foto: Profimedia


Legendarni višestruki svetski prvak u Formuli 1 Mihael Šumaher primljen je u bolnicu u Parizu zbog “tajnog tretmana”, prema novoobjavljenom izveštaju.

Sedmostruki svetski prvak je u skijaškoj nesreći 2013. godine u francuskim Alpama pretrpeo ozbiljne povrede glave i od tada nije viđen u javnosti.

Novine Le Parisien objavile su da je Šumaher u pratnji radnika obezbeđenja primljen u bolnicu „Žorž Pompidu“ u Parizu, ne citirajući izvore.

Francuske novine tvrde da će 50-godišnji Nemac biti podvrgnut tretmanu koji se zasniva na transfuziji matičnih ćelija, a koji će obaviti francuski lekar Filip Menaš, prenosi Al Jazeera.

Pozivajući se na pravila o zaštiti privatnosti, bolnica nije komentarisala informaciju, a nije to učinila niti dugogodišnja Šumaherova menadžerka Sabine Ken.

Citirajući neimenovane izvore, Le Parisien tvrdi da je Šumaher već pet puta bio u bolnici „Žorž Pompidu“, svaki put pod lažnim imenom, te da ga je lečio manji tim doktora.

O Šumaheru, kako se navodi, brine 10 radnika obezbeđenja.

Nakon nesreće na Alpima, Šumaher je jedno vreme bio u indukovanoj komi. Od septembra 2014. godine leči se u kući na obali Ženevskog jezera.

Njegova porodica brine o zaštiti Šumaherove privatnosti, a gusta šuma oko vile sa visokim zidovima, štiti ga od upada obožavalaca i novinara.

Šumaher je najuspešniji vozač o istoriji automoto sporta, sa rekordnom 91 pobjedom u Formuli 1, te sedam titula šampiona.