“Sukobio sam se sa Mikom zbog njegove torture glumica”: Dramaturg Ivan Lalić pozvao glumce da se oglase

0
Screenshot youtube

Nakon ispovesti glumice Milene Radulović koja je prijavila policiji učitelja glume Miroslava Miku Aleksića za seksualno zlostavljanje, oglasio se i dramaturg Ivan Lalić.

Lalić je u svom obraćanju na društvenoj mreži Fejsbuk istakao da je Aleksić vršio psihičku torturu nad ženskim delom asambla pozorišta “Duško Radović, zbog čega umalo nije došlo do fizičkog sukoba između njih dvojice.

“Drugari, svi smo u šoku, ja ceo dan ne mogu da dodjem sebi od muke i besa. Ipak – da malo trezvenije sagledamo stvar na kraju dana.

1. Tokom vremena niko nije mogao da pretpostavi da će psiho da se usudi i da seksualno zlostavlja decu.

2. Lično sam se sukobio sa Mikom na ivici fizičkog incidenta pre 20 godina upravo oko njegovih psihičkih tortura ženskog dela ansambla “Duško Radović” pred mnogobrojnim svedocima. Svedoci su bili vama dobro poznati glumci koji su ranije zavrsili njegovu skoli i koje je Mika doveo u svoju odbranu.

3. Ti glumci sada moraju da progovore. Oni su mu davali kredibilitet, njihova imena su bila mamac roditeljima da njihova deca mogu postati uspešna poput njih. Oni su najbitnije deo priče. Oni moraju da progovore. Nisam čuo još nikog od njih da se oglasio. Verujem da su i oni u šoku, ali ja ih molim da učine taj napor i progovore…”, napisao je Lalić na Fejsbuku.