Sudija se izvinio selektoru i igračima Portugala zbog nepriznatog gola: “Nismo srećni…”

0
Credit line: Pedja Milosavljevic / AFP / Profimedia

(Beta) – Holandski fudbalski sudija Dani Makeli rekao je danas da se izvinio selektoru i fudbalskoj reprezentaciji Portugala zbog “svega što se desilo” na utakmici protiv Srbije.

“Prema propisima Fifa, sve što mogu da kažem je da sam se izvinio selektoru Fernandu Santošu i reprezentaciji Portugala za sve što se desilo. Kao sudijski tim, uvek dajemo sve od sebe da donosimo ispravne odluke. Kada smo u vestima na ovakav način, nismo srećni zbog toga“, rekao je Makeli za portugalsku “A Bolu”.

Fudbalske reprezentacije Srbije i Portugala odigrale su u subotu nerešeno 2:2, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a utakmicu je obeležila kontroverzna situacija u finišu.

Kapiten Portugala Kristijano Ronaldo postigao je gol u nadoknadi vremena za pobedu od 3:2, ali je loptu iz gola izbacio reprezentativac Srbije Stefan Mitrović.

Na video snimku vidi se da je lopta prešla gol liniju, ali sudija to nije mogao da proveri pošto na stadionu “Rajko Mitić” nema VAR tehnologije.

Ronaldo je bio besan zbog te odluke, bacio je kapitensku traku na travu i krenuo je da izlazi za terena, a posle toga sudija je odmah označio kraj utakmice.