Sudija nema Mišu: Kako postati političar po Martinoviću – Kolumna Draže Petrovića u Nedeljniku

Na fudbalskim utakmicama sudijama, kada se navijači gadno iznerviraju, složno skandiraju: "Sudija nema pišu!", misleći valjda da taj sudija nema onu pravednu stvar, a ona pravedna stvar je nešto najvažnije u srpskom poimanju suđenja i svega ostalog

Foto: Medija centar Beograd

Kad ukucate na Google Serbia reč “sudija” – prvo vam izađe sudija Majić, pa zatim sudija Falkone i onda Sudija Dred.

Dred, treći po redu sudija sa srpskog Gugla, jeste onaj strip heroj koji ide na epsko putovanje od ozračenih pustara Proklete zemlje do dubina neistraženog svemira u potrazi za Detetom pravde i suočava se sa galerijom nezaboravnih likova, poput bizarnog Bratstva smeća, surove bande Anđela i gigantskog Trbonje.

Sudija Majić je postao nešto manji heroj onog trenutno teško primetnog dela nacije samo zbog jedne sasvim jednostavne stvari – otišao je u “Utisak nedelje” i već sutradan je krenuo na epsko putovanje Prokletom zemljom gde se suočio sa galerijom nezaboravnih likova – surovom bandom SNS botova, koja u stvari predstavlja savremenu varijantu bizarnog Bratstva smeća, koja od svakakvog smeća želi da napravi superheroja, a od superheroja pokušavaju da naprave smeće. Takav im posao.

Ne samo to – armija ovlašćenih državnih gigantskih Prdonja krenula je frontalno na sudiju Majića samo zato što je u jednoj emisiji koju na svojim televizorima ne hvata bar pola Proklete zemlje, pričao nešto što se ne uklapa u zvaničan stav bizarnog Bratstva smeća.

Tako je sudija Majić postao prvi sudija srpskog Gugla, ostavivši iza sebe sudiju Falkonea, najpoznatijeg borca protiv sicilijanske mafije, i legendarnog Sudiju Dreda.

Šta je to uradio?

CELU KOLUMNU ČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 30. MAJA, ILI U DIGITALNOM IZDANJU DOSTUPNOM NA NOVINARNICA.NET

1 KOMENTAR

Comments are closed.