Sud odbio predlog tužilaštva da se Jutki odredi pritvor: Nastavak suđenja 10. jula

2
Screenshot

Osnovni sud u Kruševcu odbio je predlog tužilaštva da se Milutinu Jeličiću Jutki odredi pritvor koji je zatražen nakon što se ni Jutka, ali ni njegov advokatski tim, nisu pojavili na pretresu koji je trebalo da se održi 19. juna, prenosi N1.

Glavni pretres na kojem su trebale da se iznesu završne reči, a onda i presuda, odlagan je već tri puta od 24. marta. Naredni je zakazan za 10. jul sa početkom u 12 časova.

“Osnovni sud u Kruševcu je rešenjem od 22. juna odbio predlog tužilaštva za određivanje pritvora protiv okrivljenog Milutina Jeličića, iz razloga što još uvek nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi za određivanje pritvora”, navodi sud.

Osnovno javno tužilatvo zatražilo je 19. juna da sud Jutki odredi pritvor zbog njegovog izbegavanja da se pojavi na poslednja dva glavna pretresa.

Zbog toga je odlagano iznošenje završnih reči u postupku koji se vodi protiv bivšeg predsednika opštine Brus zbog krivičnog dela polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje prema bivšoj saradnici Mariji Lukić.

Podsetimo, Izborna lista “Za moderan Brus” koju je predvodio Milutin Jeličić Jutka osvojila je sedam mandata. Naprednjaci su odneli ubedljivu pobedu u Brusu, osvojivši 16 od ukupno 29 odborničkih mandata u lokalnoj skupštini.

Inače, tokom izbornog dana Jeličić se pojavio na biračkom mestu u toj opštini. Njegovo pojavljivanje dobilo je značaju jer je samo dva dana pre toga izbegao privođenje u Osnovni sud u Kruševcu.

Milutin Jeličić Jutka je na lokalnim izborima u Opštini Brus predvodio izbornu listu “Za moderni Brus” koja je osvojila sedam mandata.

2 KOMENTARA

  1. Da li Osnovni sud Kruševac ne bi dao nalog da se zatvori Jutka zbog seksualnog uznemiravanja nekog njima bližeg majke,sestre,žene ili neke kolegince.Ovo je sramota da jednu bitangu toliko tolerišu,ili ima MNOGO para za podmazivanje ili ih on sam “podmazuje”

    • Не, ни једно, ни друго. Они су део исте “екипе”.

Comments are closed.