Student Srđan Marković tvrdi da ga je ispred Predsedništva napalo obezbeđenje i pokazao modrice

2
Foto: Tanjug

Student Srđan Marković i jedan od organizatora protesta “1 od 5 miliona”, koji tvrdi da ga je u subotu uveče napalo obezbeđenje ispred zgrade Predsedništva, podigao je majicu na konferenciji za medije i pokazao modrice koje je zadobio u predelu stomaka i rebara, a opoziciji je poručio da ne učestvuje u farsi i imitaciji dijaloga.

“Ovo je vlast Aleksandra Vučića, vlast strahovlade, pretnje i prebijanja”, rekao je Marković pokazujući modrice koje je dobio posle sukoba sa obezbeđenjem ispred zgrade Predsedništva tokom protesta “1 od 5 miliona”, preneo je N1.

On je posle incidenta ispred Predsedništva završio u Urgentnom centru, a kako kaže konstatovane su mu povrede nagnječenje rebara i nagnječenje levog potiljačnog dela glave.

Marković je rekao da ispred Predsedništva najverovatnije nisu bile samo Kobre, već i dodatno obezbeđenje i od VBA zatražio odgovor ko je u subotu veče bio dežurni starešina i ko je izdao naređenje da se on prebije i baci preko ograde. Zatražio je i odgovornost za, kako kaže, nepotrebnu i nelegulnu primenu sile.

“Građani su bili mirni i držali su se dogovora, nikoga nisu napadali”, istakao je Marković.

Marković je ponovio da je sa policijom i pripadnicima obezbeđenja postojao usmeni dogovor da se ispred ulaza u Predsedništvo ostave zahtevi za održavanje fer izbora, ali je taj dogovor, kako kaže, prekršen.

“Da li je to pokazatelj kako bi izgledao svaki dogovor? Da li to znači da u trenutku kada treba da se sprovede dogovor sa vlastima, onda je puj pike – ne važi?”, upitao je Marković.

Predsednika Aleksandra Vučića i vladajuću stranku optužio je da “pred kamerama pokušavaju da prikriju nasilje nad neistomišljenicima imitacijom dijaloga, a opoziciji je poručio da sedenjem za istim stolom podržava tu imitaciju”.

“Gospodo Vučićeva, imate 42 tačke i rok do 1. septembra. Ili ispunite ili bojkot. Za okruglim stolom nema pregovora, ili 42 tačke ili bojkot. Pozivamo opoziciju da ne bude saučesnik u farsi i ne bude alibi Aleksandru Vučiću”, poručio je Marković.

2 KOMENTARA

  1. Ja stvarno ne shvatam sta protivnici Vucica zahtevaju! Nemam nameru nekog da branim. Cinjenica jeste, da ova trenutna vlast vise truda i para investira u Srbiju nego bilo koja do sada. A gospodin Markovic ako pravi takve optuzbe u javnost, bilo bi mnogo fino da pokaze neke dokaze. Plava fleka moze od bilo gde da bude. Moje misljenje je da je bitno kako se vlada, a ne ko vlada. Narod jos neoseca da je bolji zivot u Srbiji. Ali tako nesto nemoze preko noci da se oseti. Sve je bilo u katastrofalnom stanju, tako da ce to jos potrajati dok se oseti nesto. A ova vlast je na najboljem putu da odradi taj poso.

  2. E stvarno su smešni ovi “opozicionari”…. ko neka deca se glupiraju i imaju akcije ko da ih je smislio neki predškolac sa posebnim potrebama (da ne upotrebim neki uvredljiv izraz). Ja sam isto protiv ovakve vlasti (ovakvog načina sprovođenja vlasti) ali me je posle genijalnih ideja i akcija naše opozicije sramota da kažem da sam i sam opozicionar…….. Dajte ljudi….. ne smarajte više i ne bavite se glumatanjem nego počnite da radite posao kako se odvajkada i radio…. kampanja “od vrata – do vrata” … štampane brošure i lifleti sa svim informacijama o zloupotrebi vlasti… kontakt sa građanima… živa reč…. teren….teren i teren…. I možda za jedno 5-6 godina ozbiljnog rada i bude nešto. A ako nastavite sa majmunisanjem… svešćete se na nivo statističke greške. Pametnom dovoljno……

Comments are closed.