Stres, iscrpljenost, alkohol: Kit Harington na rehabilitaciji posle završetka “Igre prestola”

0
Foto: Profimedia

Zvezda “Igre prestola”, glumac Kit Harington, nalazi se na rehabilitaciji posle emitovanja poslednje epizode hit serije u kojoj je glumio Džona Snoua, saopštio je njegov portparol.

“Kit je odlučio da iskoristi pauzu u svom rasporedu kao priliku da se na neko vreme povuče i poradi na rešavanju nekih ličnih problema”, navodi se u saopštenju glumčevog portparola.

Mada se u saopštenju ne navode razlozi njegove krize, Njujork post je objavio da je glumac teško podneo završetak rada na serijalu i da je na rehabilitaciji zbog stresa, iscrpljenosti i problema s alkoholom.

Zahvaljujući serijalu “Igra prestola”, u kojemu je tumačio jednog od glavnih likova koji je preživeo sagu od osasm sezona, potpuni anonimus Harington postao je planetarno popularan.

U intervjuu za Variety u martu ove godine, Harington je rekao da je u početku teško izlazio na kraj sa slavom i “zastrašujućom” pažnjom koju mu je doneo serijal.

“Imao sam osećaj da moram das se osećam kao najsrećnija osoba na svetu, a zapravo sam se osećao užasno jadno. Izgubio sam ravnotežu, što verujem da se mnogima dogodi”, rekao je 32-godišnji glumac, koji se 2018. oženio kolegicom iz serije, škotskom glumicom Ruz Lesli.

U ustanovi u kojoj se Kit nalazi, prenose mediji, glumac meditira i ide na terapiju, te pokušava i da se izbori sa stresom i negativnim emocijama.

Na dan emitovanja poslednje epizode Kit se pojavio u jednoj knjižari i kratko razgovarao sa fanovima. Oni su tada rekli da je glumac izgledao opušteno i da je prijateljski ćaskao s njima i pitao ih da li će gledati finale GoT-a.

Ranije ove godine, Kit je otvoreno govorio o završetku serije, te ocenio da je to kao kad pročitate knjigu.

“Niste srećni što ste je završili, zar ne? Kad završite dobru knjigu sigurno niste srećni što ste došli do kraja. Osećate tugu zbog kraja jer ste devet godina radili na seriji. Kako god da se završi serija, bili srećni ili ne zbog kraja, osećate se loše”, rekao je tada Kit.