“Strašno me je zaboleo napad mog profesora Radovanovića”: Dr Kon o “teškim trenucima” od početka pandemije

1
Foto Nedeljnik

Epidemiolog dr Predrag Kon u svom je novogodišnjem intervjuu za Blic govorio o najtežim trenucima od početka pandemije za njega lično i na tom mestu je otkrio da mu je veoma teško pao odnos sa doktorom Zoranom Radovanovićem.

Kon je naglasio i da će istorija suditi o tome ko je bio u pravu.

“Najteže su mi padali napadi od ljudi sa kojima sam radio i sarađivao. Strašno me je zaboleo napad mog profesora doktora Radovanovića. Ipak, volim da kažem da će istorija suditi o tome koje su odluke bile dobre, a koje ne”, rekao je Kon za Blic.

U svom izboru za ličnosti koje su obeležile godinu, Nedeljnik je izdvojio upravo doktore Radovanovića i Kona, koji su kao “učitelj i učenik” ulazili u otvorene konfrontacije.

O njihovom prijateljstvu svedoči da su zajedno, pre ove pandemije, objavili knjigu o gripu, da bi se zbog novog koronavirusa žestoko sukobljavali mišljenjima a te polemike su, nadamo se, bile korisne i uticale na neke odluke.

Zato služe iskreni prijatelji – da ti saspu sve u lice jer ti žele dobro. Ko to ne razume, u problemuje.

Dr Radovanović je još u jednom od prvih intervjua od dolaska virusa u Nedeljniku bio glas razuma i ostaće to sve vreme pandemije, ali nekima se njegovo “bez dlake na jeziku”, naučno, nezavisno, kritičko mišljenje, nije svidelo jer je govorio istinu. Mnogo puta je potkačio i Krizni štab (u kom sede i drugi njegovi učenici) i Kona koji će i sam reći kasnije da se neki brojevi ne slažu.

Glasajte i vi u anketi za ličnosti koje su po vašem mišljenju obeležile godinu…

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!

1 KOMENTAR

  1. Po meni, najviše bi trebalo da vas zaboli kad se pogledate u ogledalo i sebi priznate na šta ste sve pristali iz straha, podaništva ili samo vama znanog razloga. Ispravite kičmu i povratite dostojanstvo.

Comments are closed.