Stranka moderne Srbije: Odluku o bojkotu donećemo kada izbori budu raspisani

2
Foto: Medija centar Beograd

Stranka moderne Srbije saopštila je da će odluku o izlasku na izbore doneti kada oni budu raspisani, a do tada će crpeti sve mogućnosi da se izborni uslovi poprave.

SMS navodi da su pojedinačne odluke o bojkotu preuranjene i dodaje da ne pristaje na pritisak da se već danas odluče za bojkot izbora.

Iz SMS kažu da će konačnu odluku doneti i na osnovu predstojećih sastanaka sa evropskim zvaničnicima i posle sagledavanja stanja u Narodnoj skupštini tokom jesenjeg zasedanja.

“Zagovornici bojkota nisu precizirali ni da li zagovaraju bojkot lokalnih i pokrajinskih izbora, a nije razjašnjeno ni čime će se meriti uspeh bojkota. Ne postoji ni precizan stav na osnovu kojih kriterijuma će se procenjivati prihvatljivost izbornih uslova, ni ko o tome odlučuje, niti čiji je stav po tom pitanju merodavan”, navodi se u saopštenju Stranke moderne Srbije.

Oni su dodali da je međunarodna zajednica jasno stavila do znanja da neće podržati bojkot izbora, što, kako kažu, dovodi u pitanje nameru da se bojkotom uskrati legitimitet onima koji formiraju vlast posle izbora.  

Stranka moderne Srbije učestvovala je na sastanku opozicije, koji je u petak održan u Opštini Stari grad. Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas, rekao je da nijedna stranka na sastanku nije rekla da će učestvovati na izborima.

2 KOMENTARA

  1. Farsa, vaša uloga je provaljena, obraz vam dozvoljava da se šegačite sa narodom i glumatate nekakvu političku opciju, a diktat dobijate direktno iz kabineta VRHOVNNOG KOMANDANTA.

  2. Farsa, vaša uloga je provaljena, obraz vam dozvoljava da se šegačite sa narodom i glumatate nekakvu političku opciju, a diktat dobijate direktno iz kabineta VRHOVNNOG KOMANDANTA.

Comments are closed.