Štrajkači glađu, Žandarmerija, pristalice SNS, Đilasove poruke, Vučićeve (uslišene) molbe: Napeto veče ispred Skupštine

2
(BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/DS)

Ispred Skupštine Srbije večeras su se okupile dve grupe građana koje podržavaju poslanike SNS Aleksandra Martinovića i Sandru Božić, odnosno lidera Dveri Boška Obradovića, koji su stupili u štrajk glađu.

Pristalice SNS uzvikuju “Boško fašisto” i nose zastave Srbije kao i transparent sa zajedničkom fotografijom predsednika Srbije i Kine, Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, uz natpis “Srbi i Kinezi braća zauvek”.

Obradović je sišao sa stepenica do ljudi koji mu pružaju podršku u trenutku kad je došao lider Stranke sloboda i pravda Dragan Đilas, ali i drugi članovi Saveza za Srbiju. Sa njima je došla grupa ljudi.

Lider Dveri je uzeo zastavu Srbije i sa njom mahao sa stepeništa ispred ulaza u parlament.

Između dve grupe građana raspoređeni su pripadnici policije i Žandarmerije a po navodima medija, za sada nije bilo incidenata.

Lider Dveri Boško Obradović juče je započeo štrajk glađu ispred Skupštine Srbije tražeći odlaganje izbora i pregovore vlasti i opozicije posle čega je i dvoje poslanika SNS stupilo u štrajk glađu sa zahtevom da tužilaštvo preduzme mere po Krivičnom zakonu protiv grupe koja je u petak izazvala incident ispred parlamenta.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. Prije neki dan u skupštini istegao i bacio zastavu Srbije, sad mase Srpskom zastavom, koje licemjerstvo

  2. Ovoj zemlji nisu potrebni vanjski neprijatelji. Dovoljni smo sami sebi da se pobijemo i nestanemo.Zadnjih 8 godina je dno koje je Srbija tražila i dobila. Kako će dalje to nikome nije jasno. Kakve su posledice, saznaćemo ali će tada biti kasno.

Comments are closed.