“Stojimo vam na crti, vi ste naši krvnici. Pokušajte da nas uhapsite”: Andrija Mandić posle presude od pet godina zatvora

0
Profimedia

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je da je presuda koja je danas izrečena u “slučaju državnog udara” očekivana, jedino neočekivano, po njegovim rečima, je to što nije izdat zahtev za pritvor, prenosi N1.

Viši sud u Podgorici izrekao je prvostepenu presudu optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2016. godine. Svi optuženi su proglašeni krivim. Bratislav Dikić osuđen na osam godina zatvora, Andrija Mandić i Milan Knežević na po pet.

“Očekivana je presuda, jedino neočekivano je što nije izdat zahtev za pritvor, ali to jer su rekli ranije da će se po svaku cenu braniti od toga”, kazao je Mandić.

Braća Đukanović nisu “politički protivnici nego krvnici”, kazao je on.

Mandić je rekao i da osuđeni ne prihvataju hapšenja. “Stojimo im na crti i kažemo – pokušajte da realizujete tu nameru, vi ste naši krvnici i ponašaćemo se prema vama kao što se krvnici ponašaju jedni prema drugima”.

Mandić je pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vladu Srbije da prekinu komunikaciju sa Vladom i vlastima Mila Đukanovića, koji su i priznali Kosovo.

“Ova presuda je udar na srpski narod”, zaključio je lider DF.