“Što više vremena prolazi sve više strahujemo”: Otac devojčice Monike Karimanović sa policijom traži svoju ćerku i Malčanskog berberina

0

“Što više vremena prolazi sve više strahujemo… Ne mogu ništa više da kažem, nisam u situaciji, ne osećam se dobro”, rekao je danas kratko novinarima otac devojčice Monike Karimanović (12), koju je, kako se sumnja, oteo Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin.

On se trenutno nalazi u selu Glogovac jer se, kako kaže, sumnja da se Malčanski berberin kreće tom trasom, piše Blic.

“Trenutno nemamo nikakvih saznanja, ali mislimo da je krenuo u ovom pravcu”, rekao je Karimanović.

On je kratko dodao da je zadovoljan kako policija radi posao i da je noć proveo sa suprugom, a ne na terenu.

Potraga za Malčanskim berberinom i devojčicom koju je, kako se osnovano sumnja, oteo traje već šest dana. Na terenu u selima oko Knjaževca nalazi se oko 300 policajaca, helikopteri, dronovi, psi tragači.

Šta znamo do sad?

– Policijska potraga nastavila se tokom cele noći, na terenu je više od 300 policajaca koji tragaju za Malčanskim berberinom i otetom devojčicom. Granična policija priključila se poteri za Malčanskim berberinom, oni su teren počeli da pretražuju dronovima i kvadovima.

– Kuća u kojoj su pronađeni tragovi njihovog boravka pripada ocu supruge brata Ninoslava Jovanovića.

– Potraga po selima oko Knjaževca otkrila je da su obijene tri kuće, iz njih je uzimana hrana, a u štali jedne kuće pronađena je ošišana kosa za koju se sumnja da pripada Moniki.

– Jedna od dojava otkrila je da je Malčanski berberin viđen kako sa devojčicom ide duž pruge od Malče ka Knjaževcu.

– Počela je opsežna potraga i za Malčanskim berberinom. Petog dana potrage policija je zatražila pomoć od građana ukoliko ga negde primete da im odmah jave.

– U međuvremenu je otkriveno i da danima nema višestrukog silovatelja iz Malče, Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao “Malčanski berberin”.

– Četvrtog dana potrage za devojčicom u gustom šiblju kod obližnjeg sela Malča pronađen je njen ranac. Ranac je pronađen u dobro napravljenom skrovištu u kom je bio šator i vreća za spavanje.

– Potraga za njom traje već punih šest dana.

– Monika Karimanović nestala je 20. decembra u 7.28 ujutru na putu do škole u mestu Brzi Brod.