Stiže novi Džoker i po svoj prilici će biti najbolji do sada

0

Novi Džoker je među nama, sinoć je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Veneciji, a čini se da će ovo biti jedna od boljih interpretacija ovog negativnog junaka.

Hoakin Finiks je maestralan, kao i uvek, a u nekoliko minuta najave novog filma, samo je to potvrdio.

Foto: Profimedia

Warner Bros. Pictures donosi film o najpoznatijem negativcu Gotama –Džokeru. Dosad smo u ulogama Džokera gledali legendarnog Džeka Nikolsona i Hita Ledžera, a mračnu ulogu sada preuzima Hoakin Finiks nominovan za Oskara. Uz njega ćemo gledati i sokarovca Roberta De Nira, a za režiju i produkciju je zaslužan Tod Filips, tvorac trilogije Mamurluk.

Foto: Profimedia

Ovo je neispričana, samostalna priča o jednom od napoznatijih i najozloglašenijih negativaca. Džoker je izmišljeni lik, supernegativac koji se pojavljuje u DC stripovima. Lik su stvorili Džeri Robinson, Bil Finger i Bob Kejn, a prvi put se pojavio 1940. godine u stripu Batman #1. Kroz svoja stripovska pojavljivanja, Džoker je prikazan kao visoko inteligentan kriminalac čija je karakterizacija varirala tokom različitih razdoblja. Rediteljevo istraživanje Artura Fleka, čoveka kga je društvo odbacilo, nije samo studija o karakteru, već mnogo više od toga.

U ostalim ulogama su: Zazi Bic (“Deadpool 2”), Frensis Konroj (TV’s “American Horror Story”), Mark Maron (“GLOW”), Bil Kemp (“Red Sparrow,” “Molly’s Game”), Glen Flešler (“Barry”), Šea Vigam (“Kong: Skull Island”), Bret Kalen (“42,” “Narcos”), Daglas Hodž (“Red Sparrow,”) i Džoš Pais (“Going in Style”).

Džoker će se naći na repertoarima bioskopa 3. oktobra.

“Moja majka mi uvek kaže da se smejem. I da ’namestim’ srećno lice. Rekla mi je da imam svrhu. Treba da ljudima donesem smeh i radost“, kaže Džoker. Dovoljno jezivo?

Foto: Profimedia