Stevanović: Za ukidanje mera potrebno da još nekoliko dana broj zaraženih bude ispod pet odsto

1
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/EV)

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović izjavio je danas da je za ukidanje policijskog časa i relaksaciju mera potrebno da još nekoliko dana procenat novozarežnih u odnosu na broj testiranih bude niži od pet odsto.

“To će biti epidemiološka procena. Potrebno je da još nekoliko dana imamo mali odnos ukupno tesitranih i pozitvinih rezultata – da bude manji od pet odsto – da bismo mogli da kažemo da smo u potpunosti zadovoljni i da to daje uslove za ukidanje policisjkog časa i relaksaciju mera”, rekao je Stevanović na poslednjoj dnevnoj konferenciji za novinare o epidemiji koronavirusa.

Naveo je da 450 zdravstvenih radnika zaraženo koronavirusom, o čega je polovina hospitalizovana, a polovina u izolaciji čekajući drugo testiranje nakon kojeg će se, ako su negativni, vratiti na posao.

Istakao je značajno što je većina novozaraženih sa lakšom kliničkom slikom.

Ljudi koji su na respiratorima, priključeni su duže od dve nedelje i traje borba za njihove živote, dodao je Stevanović.

“U poslednjih deset dana najveći broj osoba sa najtežom kliničkom slikom, koji stigne do respiratora, stariji su, iz gerontoloških centara”, rekao je on.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Уклопићете ви те цифре већ некако, уосталом, као и до сада.

Comments are closed.