Ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je da će Zoran Babić podneti ostavku zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila u Doljevcu, a u kojoj je jedna osoba poginula, preneo je N1.

Stefanović je rekao da Babić nema ličnu odgovornost jer nije upravljao motornim vozilom, ali da će ostavku podneti imajući u vidu da se “radi o vozilu Koridora”.

“Zoran Babić će podneti ostavku na mesto direktora Koridora, on više neće obavljati ovu funkciju”, rekao je Stefanović za TV Pink i dodao da je dosadašnja istraga pokazala da je vozilo Koridora neprilagođenom i ogromnom brzinom ušlo u pojas naplatne rampe.

“Uzimajući u obzir da je došlo u toj saobraćajnoj nezgodi do smrtne posledice, čini mi se da je to logičan potez”, dodao je Stefanović.

Kako kaže ministar, istraga se vodi u ovom trenutku i rade se sva neophodna veštačenja.

“Ono što mogu da vam kažem je svakako da će sve biti dostupno javnosti i svaki detalj te istrage, jer želimo da javnost ima potpuni uvid u sve što se dešavalo. Nesumnjivo da je i dosadašnji tok istage pokazao da je vozilo Koridora neprilagođenom i ogromnom brzinom ušlo u pojas naplatne rampe i udario dva vozila ispred”, rekao je Stefanović.

Prethodno je uhapšen vozač Zorana Babića zbog nesreće u Doljevcu. Vozaču automobila marke “škoda” D. S. (35) određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nesreću na naplatnoj stanici Doljevac, u kojoj je jedna osoba stradala, dok je pet povređeno.