Stefanović: Tehnička Vlada podržala Vučića u razgovorima za koje nema ovlašćenja

0
Foto: Nedeljnik

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović ocenio je da je usvajanjem Deklaracije o podršci Aleksandru Vučiću u razgovorima Beograd – Priština Vlada u tehničkom mandatu Vučiću dala podršku za razgovore koji nisu u skladu sa ustavnim ovlašćenjima predsednika i o kojima Narodna Skupština i javnost Srbije gotovo ništa ne znaju.

Dodao je da se tako Vlada Srbije “pridružila tragikomičnoj predstavi ispraćaja Vučića u SAD koju smo gledali na beogradskim ulicama i društvenim mrežama”.

“Ovakav sramotan čin kojim se poništava podela vlasti i krši Ustav je još jedan dokaz autoritarne prirode Vučićevog režima i dokaz da Vučić i razgovore sa Prištinom vodi i koristi samo za jačanje svog rejtinga koji gradi na porukama mržnje i podela”, istakao je Stefanović, a saopštila SSP.

U saopštenju je navedeno da Stranka slobode i pravde zahteva da se prekine “cirkuska predstava i proces izgradnje kulta ličnosti i da se pod hitno započnu razgovori o stvaranju uslova za fer i poštene izbore koji bi državu oslobodili iz kandži Vučićevog režima i vratili je građanima”.

(Beta)