Stefanović o slučaju prebijanja u Novom Sadu: “Nema razloga da bilo ko štiti osumnjičenog, to su izmišljotine. Imate dokaze…”

1
(BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

(Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odbacio je danas navode potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da je policija 19 dana zataškavala brutalno prebijanje u Novom Sadu kako bi pomogli osumnjičenom da pobegne, navodeći da je najveći deo njenih tvrdnji “potpuno izmišljen” i da predstavlja nepoznavanje procedura.

Stefanović je za televiziju Pink kazao da se postavlja pitanje da li takve navode treba svakoga dana demantovati jer se i nakon pokazivanja dokaza i podataka “i dalje se u javnost iznose laži”.

“Sva procedura rađena je u skladu sa onim što je tužilaštvo naložilo policiji”, naveo je on.

Prema njegovim rečima, eventualne propuste u radu policije i tužilaštva ostaje Sektoru unutrašnje kontrole i Republičkom javnom tužilaštvu da obave.

Stefanović je kazao da se slučaj prebijanja dogodio oko 12.30 posle ponoći a da je slučaj prijavljen sutradan oko 11 časova, nakon čega da je policija obavestila tužilaštvo – “odmah kada je dobila saznanja i izveštaj lekara o povredama”.

“Bilo je nekih nedoumica i ja sam insistirao, pošto je to tvrdnja iz policije, da se za to izjasne oni koji su postupali te noći, da se poligrafski testiraju, da se provere telefonski pozivi – da li su pozivali u to vreme tužilaštvo”, rekao je ministar.

On je rekao da nije bilo nikakvih razloga da bilo ko štiti osumnjičenog za taj zločin.

“Potpuna izmišljotina, a to se nastavlja na set izmišljotina koje su se plasirale u poslednjih nekoliko godina”, naveo je Stefanović.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izrazila je ranije danas sumnju da su policija, tužilaštvo ali i vrh države, 19 dana zataškavali brutalno prebijanje u Novom Sadu kako bi osumnjičenom Ivanu Kontiću pomogli da pobegne.

Na konferenciji za novinare ispred sedišta MUP-a Srbije Tepić je novinarima podelila dve službene policijske beleške koje su zavedene pod istim brojem, s tim što se u jednoj tvrdi da je 24. avgusta medicinska sestra iz Kliničkog centra Vojvodine obavestila MUP o pretučenom M. M (28) iz Beograda, da je upućena patrola koja je sa njim obavila razgovor, da povrede još nisu utvrđene i da nastavljaju rad.

Druga beleška je dopunjena time da je utvrđena teška telesna povreda, ali je tek 12. septembra, dan posle objavljivanja snimka u javnosti, tužilac delo prekvalifikovao u ubistvo u pokušaju.

1 KOMENTAR

  1. Нико никога није штитио, све је, што се процедуре тиче, урађено по закону, само је осумњичени имао сасвим довољно времена да побегне, а пре тога чак и да посети Тужилаштво ! “Операција успела, пацијент издахнуо” ! И то је ваљда тај “систем” који функционише, ваљда као и у свим осталим случајевима ? Е па господо, неће бити. Претучен око поноћи, тек сутрадан ујутру полицији пријављен случај ! А полиција после тога има проблем, јер оштећени не сарађује, што може да значи и да ће опростити насилнику што га је тукао, па у међувремену и не покреће поступак. Превише је овде непознаница и шупљих места, довољно да се види да све ово у целини, као држава, не функционише, а без промена из темеља, боље и не може бити.

Comments are closed.