Ponovili testiranje: Žena iz Zadra ipak negativna na koronavirus

0
Profimedia

Neobičan slučaj koronavirusa dogodio se u Hrvatskoj.

Prema informacijama iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije, jedna je osoba ponovno pozitivna na koronavirus nakon ozdravljenja, preneo je Jutarnji list.

Reč je o starijoj ženi koja je prebolela koronavirus, a nakon što je ponovno dobila simptome, testirana je i nalaz je pozitivan.

Kako se radilo o specifičnom slučaju, upućen je upit i zahtev za mišljenje Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, pa se očekuje odgovor.

Večernji list prenosi da je pacijentkinja stara 71. godinu koja je, pošto se oporavila od koronavirusa, ponovo razvila simptome COVID-19, posle ponovljenog testa, negativna na novi virus.

“Prvi nalaz testa 4. aprila 2020. bio je pozitivan. Kontrolno testiranje napravljeno je  24. i 26. aprila 2020. te su rezultati testiranja bili negativni. Pacijentkinja se 27. maja 2020. javila u Opštu bolnicu Zadar radi subfebriliteta. S obzirom na to da se u Opštoj bolnici svakom pacijentu s febrilnim stanjem po prijemu vrši testiranje na COVID-19, pacijentkinja je testirana i nalaz testiranja bio je pozitivan. Danas, 28. maja 2020, testiranje je ponovljeno i rezultat testa je negativan.