Stanković odgovorio Miši Vaciću zbog pretnji proterivanjem: “Bujanovac je grad u kojem odvajkada žive Srbi, Albanci, Romi…”

0
Foto: Printscreen N1

Predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Zoran Stanković, osudio je “svaku zapaljivu retoriku koja može da utiče na stabilnost tog prostora” i koja, kako je ocenio, “ni na jedan način ne doprinosi napretku i boljitku stanovništva tih opština”, preneo je N1.

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić zapretio je proterivanjem Srba koji učestvuju u lokalnoj vlasti u Bujanovcu, nazivajući ih navodnim Srbima.

“Ako treba iz svih gradova gde postoji Srpska desnica dovešćemo najzaje.anije ljude da raselimo ove koji vam uništavaju živote, ali prvo pokušajmo demokratski”, kazao je Vacić.

Niko nema pravo da kvalifikuje ljude na podobne i nepodobne bez obzira na njihovu političku orijentaciju, smatra Zoran Stanković.

“Bujanovac je grad u Srbiji u kojem od vajkada žive Srbi, Albanci, Romi i drugi. Pozivamo sve političke aktere i one koji bi to hteli da budu da se ponašaju odgovorno i saglasno zakonima i Ustavu Srbije”, naveo je Stanković, a prenelo Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu.

Stanković je dodao da izjave koje su po sadržaju suprotne zakonima Srbije, “nisu do sada niti će izazvati podizanje tenzija i destabilizaciju tog područja” jer je takvih pokušaja kako je naveo, “bilo i ranije”.

“I Srbima i Albancima i svima koji žive u tim opštinama Srbije, nadležni državni organi i Koordinaciono telo garantuju slobodu kretanja i sva ljudska prava koja im po zakonima pripadaju. Koordinaciono telo će i dalje nastaviti kao i do sada da zajedno sa drugim državnim organima radi na poboljšanju uslova života i rada građana u tim opštinama”, naveo je Stanković.