Šta male firme čini velikim i zašto je pravim vrednostima potrebna reklama?

  Piše Aleksandra Kosanović Strižak, direktorka Sektora marketinga i komunikacija u Erste Banci

  0

  Mnogi mali biznisi u našoj zemlji imaju bezbroj razloga da dobiju epitet „velikih“, imajući u vidu njihovu inovativnost, entuzijazam i ljubav prema onom što rade. I sva je prilika, nadam se, da jednog dana i po zvaničnoj klasifikaciji više neće biti „mali“.

  Mnogi od njih su usled pandemije morali da pronađu način da svoje snove i ono što stvaraju usklade sa novonastalim okolnostima. Neki i da uspore posao, uz neizvestan ishod normalizacije poslovanja i svakodnevno prilagođavanje.

  U Erste Banci smo brzo uvideli da upravo u izazovnim vremenima poput ovih najviše treba da pokažemo solidarnost i empatiju sa svojim klijentima mikro, malim i socijalnim preduzećima. Osim kreditne i mentorske podrške, odlučili smo da ih dodatno podržimo na neuobičajen način, istovremeno produbljujući naše partnerske odnose.

  Njihove autentične i inspirativne priče smo snimili i emitovali u formi reklamnih spotova, ustupivši im naš TV i onlajn oglasni prostor. Želeli smo da im kampanjom u čijem središtu su oni, vlasnici malih preduzeća sa velikim idejama i porodičnih firmi čiji proizvodi su prešli granice naše zemlje, pomognemo da očuvaju i unaprede svoje poslovanje i pripreme se za period posle krize.

  Na kraju ovog partnerskog projekta, marketing i PR kampanje „Verujemo u pravu podršku“ u trajanju od skoro mesec i po dana, vlasnici ovih domaćih firmi preneli su nam svoje zadovoljstvo većom vidljivošću proizvoda, jačom pozicijom brenda među potrošačima, većom potražnjom i boljom prodajom, čak i potencijalnim novim partnerstvima.

  Zato je važno da se za njih, kao i za mnoge druge privrednike nadaleko čuje i da dobiju podršku svih nas, naročito u kriznim vremenima, kako bi onim što svakodnevno čine za svoj brend, preduzeće, zaposlene i zajednicu inspirisali i druge. U tom nastojanju, marketing i komunikacije imaju važnu ulogu. Zbog toga će Erste Banka nastaviti da pruža podršku klijentima kroz različite kanale promocije, jer pouzdan partner je tu kada je najpotrebnije.