Šta je istina o smeni nekoliko načelnika VMA: Kazna zbog podrške grupi “Ujedinjeni protiv kovida”ili “organizacione promene”

3
Foto: Profimedia/Ilustracija

(Beta) – Pošto je objavljeno da su smenjeni načelnici nekoliko klinika na VMA koji su podržali otvoreno pismo koje su Vladi Srbije uputili lekari okupljeni u grupi “Ujedinjeni protiv kovida” ogradivši se od Kriznog štaba i zatraživši njegovo smenjivanje, reagovalo je Minstarstvo odbrane i navelo da su u toku “organizacione promene” .

Načelnici dve klinike i jednog instituta sa Vojnomedicinske akademije (VMA) smenjeni su sa svojih funkcija, a rešenja o smeni uručena su im u sredu, 16. septembra, objavio je N1 pozivajući se na izvore bliske sada već bivšim načelnicima.

Smenjeni su načelnik Instituta za medicinska istraživanja prof. dr sc. med. Danilo Vojvodić, načelnik Klinike za urgentnu internu medicinu prof. dr Slobodan Obradović i načelnica Klinike za kožne i polne bolesti prof. dr sc. med. Lidija Kandolf Sekulović, navodi N1.

Ono što je zajedničko svim smenjenim načelnicima jeste njihova podrška otvorenom pismu koje su Vladi Republike Srbije i ostalim nadležnim institucijama uputili lekari okupljeni u grupi “Ujedinjeni protiv kovida“.

Ministarstvo odbrane Srbije je povodom vesti o smenjivanju načelnika nekih klinika Vojnomedicinske akademije u Beogradu saopštilo da su u celokupnom vojnom zdravstvu u toku organizacione promene.

U okviru tih promena koje su u skladu s potrebama Vojske, vojnih i civilnih pacijenata, biće “brojnog pomeranja kadra”, najavilo je Ministarstvo.

“Niko neće ostati bez posla, a raspoređivanje i izbor kadra je unutrašnje pitanje sistema, rukovođenja i komandovanja i zasnovano je isključivo na potrebama službe”, navodi u saopštenju Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo ukazuje da “na to nisu i neće uticati pisanje medija, kojima ostavljamo pravo da se bave politikom”.

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da je smenjivanje nekoliko načelnika Vojnomedicinske akademije (VMA) u Beogradu zbog potpisivanja peticije “Ujedinjeni protiv kovida”, pokazuje da “ne postoje granice bahatosti i zločinačkog odnosa prema ljudima koje režim Aleksandra Vučića nije spreman da pogazi”.

“Lekari koji su smenjeni, na mesta načelnika su došli zahvaljujući svom znanju i kvalitetima, kako bi obezbedili da gradjani dobiju najbolju medicinsku negu”, a smenjeni su “po kratkom postupku, ne zbog grešaka u radu, već zbog zahteva… da država bolje funkcioniše u borbi protiv korone”, navodi se u saopštenju SSP.

3 KOMENTARA

  1. Шта зна Вулин шта је руковођење и командовање.

  2. Вулин и његова клика користе сваку прилику да дезавуишу свакога ко се имало усудио да слободно мисли. За то користи принцип субординације, иако као цивилно лице тиме не би смео да се служи. Тај “принцип” застрашивања још увек постиже циљ, уништава квалификоване и мислеће људе. Докле? Па и у војсци томе мора да дође крај, ако је народна, како мислимо, а не лична прћија таквих какав је Вулин. Нека о томе мисли и онај који га је поставио, јер и њему наноси штету.

Comments are closed.