Šta će biti u Šapcu: Podneto 42 prigovora na rad biračkih odbora, odluka o rezultatima izbora uskoro…

1
(BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIC/MO)

Na sednici Gradske izborne komisije (GIK) u Šapcu je konstatovano da je podneto 42 prigovora na rad biračkih odbora u toku sprovođenja izbornog procesa, preneo je Danas.

Kako je sinoć preneo portal Podrinske, GIK će u zakonskom roku od 48 sati doneti odluku o rezultatima izbora u Šapcu, nakon razmatranja navoda iz podnetih prigovora.

Srpska napredna stranka (SNS) prethodno je proglasila apsolutnu pobedu na lokalnim izborima u Šapcu.

Kandidat SNS-a za gradonačelnika Šapca Aleksandar Pajić saopštio je da je ta stranka osvojila više od 30.000 glasova i da će imati 38 od 69 odbornika u lokalnom parlamentu, što znači da će moći samostalno da formira vlast.

Na taj način SNS je pobedio glavnog rivala, dosadašnjeg gradonačelnika Nebojšu Zelenovića i njegovu listu „Zajedno za Srbiju“, koja je u Šapcu bila na vlasti u proteklih 20 godina.

Zelenović je juče izjavio da su na svim biračkim mestima u Šapcu uočene nepravilnosti suštinske i formalne i da je sve sporno, a najviše glasovi koje je osvojila Srpska napredna stranka i najavio da će tražiti ponavljanje izbora na svim biračkim mestima.

On je rekao da su nepravilnosti uticale na “suštinsku povredu slobode izražavanja izbornog prava, i nepopravljive povrede izbornog procesa u smislu formalnih prekršaja”, ali nije želeo da precizira kakve su nepravilnosti zabeležene i u čemu su se one ogledale.

Ponovio je da će lista “Šabac je naš” podneti zahtev za ponavljanje kompletnih izbora na svim biračkim mestima.

1 KOMENTAR

  1. Zeleneovicu ti si izbore odavno izgubio, samo to u glavi nisi sebi objasnio, da si na vreme shvatio ostao bi pri bojkotu i izbegao bruku i rezil.

Comments are closed.