“Šta bi dala da si ovako lepa?”; “A šta bi ti dala da si ovako talentovana?”: Tanja Bošković i Danica Maksimović na jednoj probi

Duhovite opaske, dve glumice su pred ogledalom razmenile na probi predstave "Ljubavna pisma", a tu epizodu zabeležio je u svojoj "Automonografiji" scenograf predstave Mića Tabački

0
Foto: Printscreen Youtube

Na jednoj od prvih proba predstave “Ljubavna pisma” Koste Trifkovića, u režiji profesora Miroslava Belovića, u Pozorištu na Terazijama, dve glumice, Tanja Bošković i Danica Maksimović, razmenile su dve duhovite rečenice koje je zapamtio i mnogo godina kasnije zabeležio čuvenih scenograf Mića Tabački u svojoj “Automonografiji”.

Tanja Bošković tu epizodu rado prepričava, a sve se dešavalo za vreme kostimske probe na sceni “Terazija”.

Jedan od detalja scenografije, koju je pravio upravo Mića Tabački, bilo je i veliko elipsasto ogledalo pred koje su, na toj probi, stale Tanje Bošković i Danica Maksimović.

“Izlazimo ona i ja, u svojim kostimima, od muslina, moj boje kajsije, a Danin – tirkiz. Izlazimo, pogledamo se u tom velikom ogledalu i Mića tvrdi da ja kažem: ‘Dano, šta bi dala da si ovako lepa?’. A na jedan, kaže on, Dana dodaje: ‘A šta bi ti dala da si ovako talentovana?'”, ispričala je Tanja Bošković.

Tanja je dodala i da toga više nema u pozorištu.

“Nema tih folklornih doživljaja. Znate, atmosferu pozorišta čini upravo to. Čak i da ta surevnjivost između mene i Dane nije postojala, kao što nije, jer mi pedeset godina drugujemo, morala je da se napravi”, zaključila je Tanja Bošković.