SSP: “Vlast ponovo kasni sa merama. Upropastili su novogodišnje praznike našim građanima, biće haos na granicama…”

0
Foto: Stranka-slobode-i-pravde

(Beta) – Stranka slobode i pravde (SSP) pozvala je danas predsednika Aleksandra Vučića da se hitno izjasni da li i pod kojim uslovima građani Srbije koji žive u inostranstvu mogu da dođu u zemlju za predstojeće novogodišnje i uskršnje praznike.

“Kao i sa drugim epidemiološkim merama i u ovom slučaju vlast nedopustivo kasni, što će za posledicu  imati haos na graničnim prelazima, upropašćavanje novogodišnjih praznika stotinama hiljada naših sunarodnika, ali i dodatno pogoršanje katastrofalne epidemiološke situacije”, ocenila je SSP u saopštenju.

Ta stranka je dodala da Vučić ima obavezu da se odmah i bez političkog kalkulisanja izjasni da li je dijaspori dozvoljen dolazak u zemlju i da li će im biti potreban PCR test i boravak u karantinu.

“Upozoravamo da nam preti isti ili još gori scenario nego za vreme uskršnjih praznika ili na početku epidemije kada su naši sunarodnici ulazili u svoju zemlju u potpuno haotičnoj situaciji i bez ikakvih epidemioloških mera, a onda su u Vučićevim medijima orkestrirano optuživani da su masovno unosili virus u zemlju”, dodala je SSP.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500