SSP: U toku je unutrašnji sukob u SNS između Stefanovića i Vučića

3
Foto: Tanjug

Stranka slobode i pravde saopštila je da je u toku unutrašnji sukob unutar Srpske napredne stranke, između predsednika Aleksandra Vučića i ministra policije Nebojše Stefanovića, preneo je N1.

“Nebojša Stefanović je sinoć u emisiji Fokus na TV O2 saopštio da njegov otac nema nikakve veze sa firmom GIM. Drugim rečima, Nebojša Stefanović je rekao da je Aleksandar Vučić lagao kada je izjavio da je otac Nebojše Stefanovića zaposlen u firmi GIM. Stefanović je posle tih tvrdnji Aleksandra Vučića, ali i optužbi koje je na njegov račun iznenada, ničim izazvan, izneo Vojislav Šešelj, shvatio da ga predsednik države i stranke pomalo ‘pušta niz vodu’ i rešio je da se brani”, stoji u saopštenju SSP.

U saopštenju se dodaje da je “odavno poznato da su Stefanović i Andrej Vučić u lošim odnosima zbog borbe oko prevlasti u gradskom odboru SNS-a čiji je Stefanović predsednik”.

“U MUP-u je Stefanović dugo vremena trpeo da Dijana Hrkalović vodi ministarstvo i uspeo je da je skloni posle posete Vašingtonu i dokaza o njenoj povezanosti sa crnogorskim mafijaškim klanom. Ali obračun se nastavio. Aleksandar Vučić je iskoristio umešanost Stefanovića i njegovog oca u aferu kupovine oružja od Krušika po cenama nižim od tržišnih i pojačao pritisak na svog bliskog saradnika. Na isti način kako je preuzeo Slobodana Tešića i njegove biznise od Tomislava Nikolića, sada to radi sa firmom GIM. Narednih dana videćemo dalji razvoj borbi na dvoru čiju cenu plaćaju svi građani Srbije”, stoji u saopštenju ove stranke.

3 KOMENTARA

  1. Auuu,sta ce tek isplivati na sudjenjima nakon sto padne sa vlasti,odnosno kada ga gazde puste niz vodu,a izgleda da ce skoro. Blato,memlja,mulj,magla- modus vivendi .

  2. Проблем је настао у томе што је неодбрањиво, заиста постало неодбрањиво, а неодбрањиво је настало јер људи који су радили у том ланцу нису били сасвим поуздани. Дакле, сви они краду, само је питање шта исплива у јавност. Могуће је да је сада превише испливало у јавност, да је политичка штета неизбежна, сада само треба одмерити, како ту штету смањити и да ли је “пуштање низ воду” заиста решење ?,Јер, не заборавимо, трговање оружјем је само једна од делатности у поткрадању државе и превише су сви они испреплетени заједничким “интересима” у раду за “добро” Србије, да би се то тек тако завршило.

  3. Naivna analiza. Eto sreće da je istina, ali nije. Stefanović “previše zna” da bi ga se tek tako riješio, a i Vučić zna još više, pa se tako drže kao dva trula stabla dok ne dune neki malo jači vetar.

Comments are closed.