SSP traži od Vlade: Besplatne maske i dezinfekciona sredstva za sve učenike

0
Foto: Profimedia

Stranka slobode i pravde (SSP) pozvala je Vladu Srbije da obezbedi najmanje po jednu hiruršku masku dnevno i dezinfekciona sredstva besplatno za sve učenike koji polaze u školu.

U saopštenju te stranke dodaje se da školska godina počinje za manje od deset dana, a da još uvek nije poznata procedura kojom će deca biti zaštićena od COVID-19.

„Sem kontroverznih izjava ministra prosvete (Mladena Šarčevića) i članova Kriznog štaba, koji svaki dan jedni druge demantuju, Vlada Srbije nije učinila ništa da zaštiti decu, i roditelji su s pravom u panici zbog početka školske godine koju dočekuju s velikom zebnjom“, navodi se u saopštenju.

SSP ocenjuje i da Vlada Srbije zaštitna sredstva treba da obezbedi pošto „po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića ima novca da kupuje kinesko oružje kao da se sprema za rat“.

„Vučić govori da jedino Srbija u celoj Evropi nema ekonomske posledice zbog pandemije i da nas očekuje veliki ekonomski rast. Kad već nisu obezbedili besplatne udžbenike i užinu, najmanje što mogu da učine za svu decu je da svakog učenika u školi svakog jutra sačeka besplatna hirurška zaštitna maska i sredstvo za dezinfekciju“, piše u saopštenju SSP.