SSP: Posle napada na rektorku, Šangajske liste, vređanja đaka, Desanka Maksimović je na redu…

2
(BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS)

Stranka Slobode i pravde (SSP) pozvala je danas ministra prosvete Mladena Šarčevića da omogući deci da uče dela Desanke Maksimović, uz ocenu da je odluka o izbacivanju jedne od najvećih srpskih pesnikinja iz školskog programa još jedan u nizu poteza koji direktno uništavaju sistem obrazovanja i budućnost dece.

Članica predsedništva SSP-a Ana Stevanović ocenila je da će “ostati zabeleženo u istoriji da je ministar Šarčević iz školskog programa izbacio dela Desanke Maksimović”, i dodala da će on ostati upamćen i po “agresiji prema novinarima, napadima na rektorku Univerziteta u Beogradu Ivanku Popović, i uvredama koje je upućivao đacima, studentima, i žrtavama vršnjačkog nasilja”.

“U rezultate Šarčevićevog rada spadaju, i katastofalni rezultati na pisa testovima, konstantno propadanje beogradskog Univerziteta na Šangajskoj listi, krađa testova za mature, kao i odluka Evropske asocijacije za obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju, kojom se dovodi u pitanje mogućnost da naši studenti nostrifikuju diplome u inostranstvu”, navela je Stevanović.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. Neće on stati.Čovek želi da bude drugačiji,i uspeva u tome.On i ne zna šta potpisuje.Zna da više neće biti ministar ali će biti na nekoj dobro plaćenoj funkciji.Dotle treba kao i Krizni štab da skrene pažnju sa epidemije i izvede ljude na izbore.Ako posle svega nekome još nešto nije jasno stvarno treba da se ubije.

  2. Министар Шарчевић, уз сво поштовање, ми не делује као неко кога занима поезија и који има неку сензитивност за поетику. Он је пре свега практичан тип. Избацивање Десанке Максимовић из гимназијских програма је скандалозно. Министар просвете, целокупна влада и председник владе треба хитно да поднесу оставке, због велеиздаје културе српског народа. Овај потез није случајна грешка, него врло осмишљени и подли другосрбијански покушај отпочињања културног геноцида. Вучић да би имао подршку западних центара моћи држи као мало воде на дланау другосрбијанску плаћеничку елиту. Да би неки народ избрисао најлакше је то постићи ако удариш на његовј језик и културу- књижевност пре свега. У Црној Гори имамо еклатантан пример како се то ради у континуитету, више мање, о 1945. године.

Comments are closed.