SSP: Direktorka KCV da pokaže gradjanima ugovor o renoviranju klinike opremom koja je preplaćena

0
Foto: Stranka-slobode-i-pravde

(Beta) – Novosadski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) zatražio je od direktorke Kliničkog centra Vojvodine (KCV) Edite Stokić da gradjanima pokaže ugovor sa firmom GAT o renoviranju Interne klinike, kao i ugovor o opremanju nameštajem i ostalom nemedicinskom opremom.

SSP na taj način reaguje na demanti KCV na tvrdnje te stranke da je oprema Klinike za interne bolesti višestruko preplaćena.

“Pošto smo iz vašeg sinoćnjeg demantija na naše navedene sumnje da ste ojadili budžet gradjana i pacijenata i njihovim novcem astronomski preplatili renoviranje i opremanje Klinike zaključili da ste agilni i da vam je u interesu istina, budite ljubazni i pokažite gradjanima i javnosti Odluke o dodeli svih tih ugovora o renoviranju i opremanju”, naveli su iz SSP.

Dodali su da su sigurni da se Edita Stokić ne plaši da transparentno pokaže kako još transparentnije upravlja novcem gradjana.

“S obzirom da u vašem demantiju ni jednom reči niste odgovorili na naše osnovane sumnje i zahteve, osim nekoliko floskula iz poznatog mesidž boksa režima, učinilo nam se da je to sa namerom da bi se ugovori i dalje prikrivali”, kazali su iz SSP.

Kako su istakli, uvereni su da taj demant, “koji ama baš ništa ne demantuje” nije pisala direktorka KBC Vojvodina jer ga sigurno ne bi odobrila da ga je pročitala.

Novosadski odbor SSP saopštio je ranije da su krivične prijave zbog sumnjivog i astronomski preplaćenog opremanja Klinike za interne bolesti KBC Vojvodine, koju je pre tri nedelje svečano posetio ministar zdravlja Zlatibor Lončar, otkrile da je oprema preplaćena i do 30 puta više u odnosu na stvarnu cenu.

SSP je naveo da je sve to uradjeno “bez ikakvog tendera, bez ikakvog postupka o nabavci opreme, prvi put bez ikakvog formalnog traga”, kao i da je do podataka došao “od uzbunjivača iz KCV”.