“Srpska liga neće moći da se igra na Kosovu”: Fudbalski savez Kosova protiv igranja FK Trepča u trećem rangu FSS

0
Foto: Profimedia

Fudbalski savez Kosova objavio je da neće dozvoliti da se na Kosovu igraju utakmice u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije. To je rekao predsednik fudbalske federacije koju ne priznaje FSS Agim Ademi, a povod za to bila je najava da će se fudbalski klub Trepča iz Kosovske Mitrovici takmičiti u Srpskoj ligi grupa Zapad.

“Kao savez, mi smo otvoreni za sve srpske klubove sa Kosova. Ako dođe to toga, Trepča neće moći ovde da igra Srpsku ligu. To nećemo dozvoliti”, rekao je Ademi za RTK2.

On je dodao da su preduzeti svi neophodni koraci, što znači da je obaveštena policija, kao i UEFA. Ademi kaže da je siguran da UEFA neće dozvoliti održavanje utakmica Srpske lige na Kosovu.

Govoreći o sloganima koji su se čuli u Bratislavi tokom meča Lige Evrope između Slovana i Feronikelija iz Glogovca, Ademi kaže da je došlo do mešanja sporta i politike, što nije dobro.

“Gostoprimstvo domaćina je bilo dobro, ali sa tribina su se čule uvrede i slogani, a stadion nije mesto za takve stvari. Ubeđen sam da će UEFA reagovati jer je klub iz Bratislave i pre meča bio upozoren na te stvari, zaključio je Ademi.

Podsetimo, duel Slovana iz Bratislave i Feronikelija, sa Kosova i Metohije, označen je kao utakmica visokog rizika, zbog privrženosti navijača Slovana Srbiji i njihovim čestim istupima u kojima naglašavaju da je “Kosovo srce Srbije”.