Srpska glumica otkrila da ju je seksualno napao poznati moćnik iz filmske industrije: „Imala sam traume i nisam mogla o tome da govorim…“

0
Foto: Printscreen Youtube

Srpska glumica Danijela Štajnfeld otkrila je u dokumentarcu „Hold me right“, koji je i režirala, da ju je seksualno napao jedan moćni i poznati čovek iz filmske industrije.

Dokumentarac je prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu i posvećen je istraživanju seksualnog napastvovanja i uticajem na žrtve.

Danijela Štajnfeld, koja je publici poznata po ulozi Mariole u filmu „Ivkova slava“, napustila je Srbiju pre nekoliko godina pošto je, kako je nedavno rekla za Varajeti, napao moćni i dobro poznati lider iz filmske industrije.

Napad je, prema njenim rečima, ostavio traume na nju i dugo nije mogla da govori o tome.

Na kraju je napravila dokumentarni film „Hold me right“ o tom iskustvu, ali i iskustvu seksualnih napada na žene koje je upoznala u SAD.

Kada je došla u SAD, još uvek je patila od post-traumatskog stresnog poremećaja. Kaže da se polako oporavljala uz pomoć prijatelja.

„Zatekla me je činjenica da to što ću govoriti o tome je zapravo početak toga da budem u redu. To je lečenje. Bilo je to veliko otkriće za mene“, rekla je Danijela Štajnfeld.