Srpkinja u seriji “Sluškinjina priča”: Nina Kiri je Beograđanka i kaže da je ponosna na svoje srpske korene

2
Foto: Profimedia

Čak i oni koji su gledali popularnu seriju “Sluškinjina priča” iznenadili su se da jednu od uloga od prve epizode ima srpska glumica Nina Kiri, inače rođena Beograđanka. Ona u seriji igra Almu.

Kako sama glumica u intervjuu za “Blic” kaže, u početku je delovalo da će to biti uloga za epizodu ili dve, ali da joj je drago što njen lik i danas traje u veoma popularnoj HBO seriji.

“Bila sam prezadovoljna kada sam čula da sam dobila ulogu Alme zato što mi se mnogo videla knjiga ‘Sluškinjne priče’ i bila sam velikifan Rid Morano, režiserke prve tri epizode prve sezone”, navela je za “Blic”.

Ninina porodica je migrirala u Vankuver skoro odmah po njenom rođenju u Beogradu 1993. godine, iako su često leta provodili u Pančevu, kod njene bake. Tako je i ostala vezana za Srbiju, koja joj, kako kaže, često nedostaje. U Vankuveru je počela sa prvim glumačkim koracima, prvo u glumačkoj školi, a onda i profesionalno. Veći uspeh bio je kada se pojavila u Diznijevom televizijskom filmu “Geek Charming”, a onda je usledilo nekoliko horora, i par domaćih uloga. Ona kaže da je to bila prilika koja se ne propušta, pre nego što je to žanr koji joj se dopadao. Sve se menja sa ulogom Alme u “Sluškinjinoj priči”.

Nina je u intervjuu koji je objavljen u današnjem “Blicu” rekla i da ima nostalgiju za Beogradom i da je “ponosna na svoje srpske korene”.

2 KOMENTARA

Comments are closed.