Srpkinja napala britansku ministarku zdravlja zaraženu koronavirusom: “Ugrozila si moje dete i majku”. Odgovor: “Nisam sedela blizu tvog supruga…”

0
Nadin Doris, foto Profimedia

Srpska operska pevačica Nevena Pavlović Bridžen, udata za britanskog parlamentarca Endrjua Bridžena izazvala je pometnju u Engleskoj pošto je na Tviteru optužila ministarku zdravlja Nadin Doris, zaraženu koronavirusom, da nije prijavila da je sedela pored njenog supruga i da je time ugrozila njihovo dete i njenu staru majku.

Endrju Bridžen je u samoizolaciji pošto je bio u kontaktu sa ministarkom u parlamentu, a Nevena je – osim što je operska pevačica, poznata je i kao osnivačica bloga za žene političara – poručila da zbog nemarnosti Nadin Doris njen suprug ne može da se testira.

Britanski tabloidi prenose i da je Nevena zamerila ministarki što je lajkovala tvit u kom se poziva da političari budu uhapšeni.

Ministarka nije oćutala na ove reči.

Nevena Bridžen je upitala: “Zašto im nisi rekla da si sedela pored mog supruga Endrjua Bridžena u bifeu i on sada ne može da se testira.”

“Imam bebu i majku od 75 godina koji su sada ugroženi. Tebe su lečili, a niko ne dolazi nama da pomogne”, dodala je.

Ministarka je odgovorila: “Zaro što nisam sedela pored tvog supruga. Bio je u bifeu kada sam ušla, za drugim stolom daleko od mene”.

“Napisao mi je poruku u kojoj je naveo da je sedeo do mene. Previše sam se loše osećala da bi se prepirala, ali nije mi bilo toliko loše da ne znam da to nije istina. Rekla sam da ako je zabrinut pozove hitnu pomoć”, navela je ministarka.

U nastavku ove polemike Nevena Bridžen je odgovorila.

“Žao mi je što se loše osećaš, želim ti oporavak, ali moram ovo da kažem. Apsolutno jesi sedela pored mog supruga u bifeu. Da li si rekla Dominiku Rabu, državnom sekretaru ili ministrima da zovu hitnu pomoć?”, navela je ona.

Endrju Bridžen je u izjavi za Gardijan rekao da zaista jeste sedeo pored ministarke.

“Moja supruga je operska pevačica i ona stvarno jeste primadonam dok se Nadin samo ponaša kao primadona”, rekao je Bridžen.