Sređuje se vila u kojoj je živela Jovanka Broz šest godina nakon njene smrti

4
Profimedia

Punih šest godina od smrti Jovanke Broz, počela je sanacija kuće na Dedinju u kojoj je živela, pišu Novosti.

Direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić, rekao je za taj list da se zdanje sređuje kao reprezentativna državna vila.

Na vili u Ulici kneza Aleksandra Karađorđevića 75 vrši se nužna sanacija delova krova i fasade, u cilju sprečavanja daljeg propadanja objekta do privođenja novoj nameni, kažu u Upravi za zajedničke poslove republičkih organa, koja od 2006. gazduje kućom od 750 kvadrata.

List piše da se radovi finansiraju iz budžetskih sredstava opredeljenih za održavanje objekata u vlasništvu države.

Kako se navodi, koliko će sve to trajati i koštati trenutno se ne može utvrditi, jer se, paralelno sa izvođenjem radova, vrši i “analiza stepena oštećenosti pojedinačnih građevinskih elemenata i procenjuje obim potrebnih intervencija”.

Kada će radovi biti gotovi zavisi od stepena oštećenja i vremenskih uslova.

Za ovu kuću u budžetu za 2019. izdvojeno je 15 miliona dinara, a novac je planiran, kako se navodi u u obrazloženju budžetske stavke, za kompletnu rekonstrukciju od podruma do krova, i zamenu metalne ograde i dvorišne kapoije.

Ukupna planirana izdvajanja iznose oko 34 miliona dinara, navode Novosti.

4 KOMENTARA

  1. I ja sam se pitao koja ce gnjida da se useli …Neka nebitna kreatura iz nekog zaseoka…da se zasadi na Dedinju…sto veci seljak to veca potreba da se smesti uz elitu…Ne mislim na politicku…Tu elite nema…niti ce je biti…Tako da i ja molim da nas obavestite koja vasljiva osoba ce se ovde baskariti o nasem trosku…Bas me zanima !

  2. E, bas me zanima koji li ce “nezamenjivi” clan biblioteke da se uvali u tu vilu kad je budu sredili od MOJIH para!
    Molim vas da nas obavestite.

  3. Ту вилу треба да вратите, а не да грађани од плаћеног пореза плаћају некакву накнаду правом власнику.

Comments are closed.