Srednjoškolci će u junu ipak ići u školu: Popravljanje i zaključivanje ocena obavljaće se pre i posle velike mature

1
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/EV

Ministar prosvete i nauke Mladen Šarčević rekao je u izjavi za Blic da prema preporuci Kriznog štaba Vlade Srbije od 1. juna Ministarstvo ima nadležnost u pravljenju rasporeda.

Istakao je nekoliko važnih datuma za srednjoškolce.

Od 1. juna kreću aktivnosti u srednjim školama od popravljanja i zaključivanja ocena do velike mature, koja će trajati tri dana, od 4. do 6. juna.

“Nastava se završava krajem maja i nastavljamo sa redovnim aktivnosti uz poštovanje mera zaštite, dezinfencije škola i prisustva malog broja učenika u istom prostoru i u isto vreme. U školu 1. 2. i 3. juna dolaze samo maturanti, i to su dani za zaključivanje ocena”, kaže ministar.

Mlađi srednjoškolci koji pohađaju prvi, drugi i treći razred svoje ocene mogu da popravljaju kada maturanti, grubo rečeno, “napuste” školu.

“Imaće dve nedelje ukoliko žele da poprave ocene, i to počev od 8. juna. Za sve ovo vreme do male mature trajaće ispiti za upis u škole za nadarene. Od ove godine imamo i nove oblasti – za društvene nauke, za umetnost i medije, a povećali smo i na sedam gradova za sportske gimanazije. Prema procenama, javiće se oko 8.000 đaka”, ističe Šarčević.

Naglasio je da će prijavljivanje za željeni fakultet biti 24. juna.

1 KOMENTAR

  1. Uzas od skolovanja! Djaci su osteceni najstrasnije a posle ce se podrazumevati da znaju i na prijemnim ispitima ce biti katastrofa! Jos ste im 3 nedelje skratili skolovanje, bez obzira sto se od marta nista ne radi. Bednici

Comments are closed.