Srđan Valjarević je novi kolumnista Nedeljnika: Vratili su se Gojko (Fric) i Dobrila, i počinje nova srpska epopeja…

1
Fotografija: Nebojša Babić

U Danasu je od 1997. do 2002. godine izlazila kultna kolumna pisca Srđana Valjarevića “Gojko i Dobrila”. Skoro dve decenije kasnije, ti likovi se vraćaju u naše živote, u isto vreme kada i Valjarević, na velika vrata, na književnu scenu. Ekskluzivna kolumna o ovoj porodici – koja je jedno vreme živela u Švajcarskoj, gde je Gojko uzeo novo ime – biće objavljivana u svakom broju Nedeljnika.

“Posle dvadesetak godina provedenih u Švajcarskoj, u malom mestu Rajnfelden, blizu Bazela, negde tokom ove godine Dobrila i Gojko i njihov sin Mate su se vratili u domovinu, u Beograd. Kupili su manji stan od četrdeset kvadrata na Konjarniku, uselili su se i tu mirno žive. Jedna soba, kuhinja sa trpezarijom i kupatilo…”, počinje prva kolumna “Fric i Dobrila” u velikom novogodišnjem dvobroju Nedeljnika.

U Nedeljniku je objavljen i veliki intervju sa Srđanom Valjarevićem. On nam je ispričao gde je bio i šta je radio svih ovih godina u literarnom izgnanstvu, ali i kako vidi srpsku sadašnjicu.

Novogodišnji dvobroj u prodaji je od četvrtka, 26. decembra, a sve čitaoce očekuje i veliki poklon: prva knjiga iz edicije “Senke nad Balkanom”.

O Mustafi Golubiću pisao je jedan od najtiražnijih srpskih pisaca Dejan Stojiljković

Digitalno izdanje Nedeljnika dostupno je na Novinarnici

1 KOMENTAR

Comments are closed.