“Srbiju očekuje ultimatum. Garancije za ulazak u EU, a da priznamo Kosovo…”: Vučić kaže da će predlog biti “Ahtisari plus plus…”

6
Foto: Nedeljnik

“Srbija će se ove godine suočiti sa ultimatumom po pitanju Kosova”, rekao je u jutarnjem programu TV Prva predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a prenosi Blic.

“Sigurno će pred nas biti stavljen ultimatum. Daće nam garancije za ulazak u EU, a da priznamo Kosovo. Znam i ko će biti izaslanik za razgovore sa Prištinom, ali za sada ne mogu da kažem. Predlog će biti Ahtisarijev plan plus plus. I ponudiće nam poseban status za Srbe u određenim oblastima. I šta onda? Ja ću da pitam narod…”, rekao je Vučić.

Na pitanje šta će uraditi ako pred njega dođe ultimatu, kaže: “To ćete da vidite…”

On je rekao da “to neće biti dobro rešenje za Srbiju i srpski narod”, kao i da će o tome da li će plan biti prihvaćen “pitati narod”.

“Šta bih ja radio rekao sam pre tri godine, narod nije prihvatio. Izašao sam sa planom, nisam hteo da idem do kraja u detalje, bilo je skrivenih stvari sa kojima nisam hteo da upoznajem naše protivnike. Niste pristali, dobićete mnogo gore rešenje na koje ja neću da pristanem”, kazao je Vučić.

On je rekao da neće pristajati na ultimatume čak i ako je krajnja mogućnost da podnese ostavku na mesto predsednika Srbije.

“Izvolite, nisam više predsednik”, rekao je Vučić i dodao da izbori za predsednika mogu da budu održani i godinu dana ranije, ili na vreme.

(Beta/Blic.rs)

6 KOMENTARA

 1. Биће интересантно видети у којој форми ће да пита народ, али ово не може бити референдумско питање, бар не по Уставу какав постоји.

 2. “On je rekao da “to neće biti dobro rešenje za Srbiju i srpski narod”, kao i da će o tome da li će plan biti prihvaćen “pitati narod”.” А ти си добар, па ћеш о питањима територијалног интегритета питати народ ! О таквим питањима изјашњавање народа је обавеза. Мада је и само изјашњавање у том смислу веома дискутабилно. Не можете да се изјашњавате о томе да због тога што неко хоће да вам прода биоскопску карту за распродату представу пристанете и на услов да вам приде одсече руку. Како се ЕУ у великом броју таквих случајева уопште није одређилава, а последњи је Пирански залив, тако нека на то заборави и у овом. У сваком другом случају, само је питање времена када ће се територијално растакање државе наставити. А ЕУ није ништа посебно сама по себи, чак су испред нас по одливу радне снаге и Хрватска и Румунија, а ни Бугарска није далеко. Енглези одоше, у Холандији већ постоји озбиљна дилема,… итд.. У свему је најбоље што се та будалаштина са ЕУ ближи крају, па ћемо бар на једном министарству имати конкретне уштеде.

 3. Šta glumatara, pa on je potpisao Briselski sporazum i predao sve državotvorne ustanove u ruke šiptara.

 4. 99’те ниси прихватио, па …!
  Очеш нечеш, мораш.
  Признај

 5. Ljudi,
  Englezi izasli iz Unije a mi trazimo ulaz u Uniju.
  Ko je u ovom slucaju pametan a ko lud?Kome treba ulaz u uniju kad svi nasi pametni i mladi odose….bez da smo u uniji.Cista farsa!

Comments are closed.