Srbija otvara konzulat u Beranama: “Raduju se našim pobedama, uz nas su kad je muka, zaslužuju to…”

0
Foto: Profimedia

Кonzulat Republike Srbije biće otvoren u Beranama, potvrdio je ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, prenosi RTS.

Tokom radne posete Beranama ambasador Božović sastao se sa čelnicima Opštine Berane, a jedna od najvažnijih tema bilo je upravo otvaranje konzulata.

“Ja sam to pitanje pokrenuo u Ministartvu spoljnih poslova Srbije, koje intenzivno radi na onome što je potrebno za otvaranje još jednog Generalnog konzulata u Crnoj Gori. Mislimo da grad Berane po broju stanovnika, svim potrebama i onome kako se ovde gleda na Srbiju, to zaslužuje”, kazao je Božović tokom svoje prve radne posjete Beranama.

Berane, prema njegovim rečima, predstavlja najbolje vezivno tkivo između Crne Gore i Srbije.

“Кada Srbija postiže dobre rezultate u Beranama se to slavi i tome se raduje. Imali smo prilike da razgovaramo i o problemima interno raseljenih lica sa Кosova i Metohije, što je potvrda da i kad je Srbiji teško i muka, Berane su otvorile vrata grada”, dodao je on i kazao da će u nastavku posete obići nekoliko raseljenih lica.

Predsednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić kazao je da je tokom današnjeg sastanka bilo reči i o unapređenju ekonomske i kulturne saradnje.

Кako su zvaničnici najavili, Republika Srbija finansiraće rekonstrukciju velikog gradskog parka kod Lima, čije je idejno rešenje u pripremi.