Srbija neće igrati EURO, a kako će uopšte izgledati to takmičenje: Četiri scenarija su u igri

0
Profimedia

Evropska fudbalska unija priprema četiri scenarija za organizaciju i sprovođenje odloženog Evropskog prvenstva. Konačna odluka će biti poznata do 5. marta, objavili su iz UEFA.

Prvi scenario se temelji na pretpostavci da će Evropsko prvenstvo, koje je trebao biti održano ove godine, biti održano kako je i planirano u 12 gradova širom kontinenta od 11. juna do 11. jula te da će situacija s pandemijom koronavirusa biti pod potpunom kontrolom. Značilo bi to da će i gledaoci moći da popune stadione u punom kapacitetu.

Svaki sledeći scenaro smanjuje taj kapacitet, ali ne govori se i o novom odlaganju takmičenja.

U drugom scenariju se predviđa popunjenost stadiona do najmanje polovine kapaciteta, a u trećoj varijanti da bi bilo zauzeto oko 30 odsto mesta na tribinama. Četvrti scenario nalikuje utakmicama pod UEFA ingerencijom u ovom trenutku, a to znači da bi se EURO održao bez navijača.

Okvirni program ipak ostaje nepromenjen i predviđa odigravanje utakmica u 12 gradova, a to su Bilbao, London i Glazgov, Minhen, Rim, Baku, Sankt Peterburg, Budimpešta, Bukurešt, Amsterdam, Dablin (Irska) i Kopenhagen (Danska).

Dužnost svakog domaćina je u dogovoru sa Evropskom fudbalskom unijom da izabere va do tri scenarija i u nadolazećim nedeljama napravi odgovarajuće planove za njihovo sprovođenje.