“Srbija ima jedan put i na njemu smo Dačić, Vučić i ja. Počeli su mojim jezikom da govore…”

12
Foto: Printscreen N1

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavili su u emisji “360 stepeni” TV N1 da se njihove stranke razlikuju po mnogim pitanjima, ali da su saglasne u vezi sa strateškim ciljevima države, kao što su evropske integracije ili rešavanje otvorenih pitanja, poput Kosova, kroz dijalog.

Dačić je rekao da SPS učestvuje na predstojećim parlamentarnim izborima, jer političke stranke “zbog toga postoje”. Iako je, kako je rekao, pozicija manje stranke u vladajućoj koaliciji nezgodna, cilj socijalista je da 21. juna osvoje više glasova nego na prethodnim izborima kada su dobili podršku 11 odsto birača.

“Čeda, pomenuo je i Vučića… Na prste jedne ruke mogu da prebrojim one sa kojima smo od 90-ih učestvovali u svim tim događanjima, naravno ne kao glavni, ali smo razgovarali o svemu tome, i nama nije nikakav problem da razgovaramo i dan danas, iako ne mislimo isto, iako se posvađamo, ali da nađemo neki zajednički imenitelj”, rekao je Dačić.

Jovanović je sa druge strane istakao da Srbija ima jedan put, i da su na tom putu on, Dačić i Vučić. “Vučić je došao na moj put, i on (Dačić) isto. Mojim jezikom su počeli da govore, i drago mi je zbog toga, to sam oduvek želeo”, rekao je lider LDP-a ističući da je za njega bavljenje politikom oduvek bilo traženje mogućnosti da sa nekim ko je drugačiji, dođe do dogovora za bolje ovoj zemlji.

Dodao je, međutim, da još nije siguran da li će LDP izaći na predstojeće izbore, jer nema taj dogovor sa Vučićem i Dačićem.

“Ne mogu da kažem (da glasaju za nas) zato što sam se dogovorio sa Vučićem i Dačićem da će uprkos svemu, preseći Gordijev čvor Kosova, osigurati mir u regionu, i naći neki način da se dokopamo Evrope”, kazao je Jovanović, ističući da LDP već ima pripremljene potpise i kandidate za parlamentarne, pokrajinske i izbore u 90 lokalnih samouprava.

12 KOMENTARA

 1. Politika je ko dobar profesor .Obično se divi svom delu Taj dijalog ČEDE I UVUCE .Se uspostavlja u teškim vremenima I za taj dijalog su zahvalni Svi koji su 29 godina ukazivali da je Srbiji mesto u EU.

 2. Oktobra petoga nije bilo tako, Kost u grlu su bili Dačić i radikali, i gle sada čuda velikoga Čeda sa njima. I nije bez razloga kada se među Srbima kaže, politika je velika kurva.Narvno nije politika kurva, kurve su oni koji se njome bave.Čedo, kurvo šabačka, faraoncu i prevarantu.

 3. Fascinantno je koliko Čedomir Jovanović i dalje sebe smatra nekim mnogo bitnim faktorom u domaćoj politici. Da ne govorim koliko je odurno ovoliko podilaženje vladajućim strankama. Ne shvata čovek da je potrošen, vreme mu je isteklo.

 4. Što pre integracija u Evropsku Uniju i evropsku porodicu.Ako mislite da su rusi pravoslavna braca, pogledajte demografiju rusije.Pola azijati, pola mongola, pola muslimani 😀 Kakvi crni pravoslavci a tek braca.Oduvek je po nas bio bolji NEmac nego rus, ali mi smo uvek išli emocijama a ne razumom.Zato i nestajemo polako

 5. Niti gotivim Čedu, niti Vučića a tek Dačića…Ali dok god izigravamo neke ruske satelite, inatimo se celom svetu, i živećemo kao pacovi.Ako ne uđemo u tu toliko omraženu EU u narednih 5,6 godina, živećemo gore od Somalije.
  E sad rusofilčići imaju 2 argumenta na ovu moju tvrdnju:
  1)EU nas je bombardovala (iako nas je NATO bombardovao, i to sasvim zasluženo) i gađali nas osiromašpenim uranijumom od kog umiremo od raka (iako ne zna ni šta je osiromašeni uranijum, a puši 3 pakle LD dnevno, jede salamure od 90 dinara, pije zagađenu vodu, udiše smog ali mu je EU kriv što umire od kancera)
  2)EU će nas uništiti (Iako pola juga Srbije uzelo Bugarski pasoš, pola severa mađarski ili hrvatski a pola istoka rumunski) a mi smo kao bili ekonomski gigant u Evropi pa imaju šta da unište hahaha

  • Пре него што се овако нешто напише, требало би прочитати зашто неки који нису у тој ЕУ, у њу нису ни желели да уђу, а свакако и зашто неки који су већ у ЕУ, желе да из ње изађу. У сваком случају “тлико омражена” ЕУ је и из разлога нестандардизованих услова уласка и постављања све нових и нових услова, од којих је већина немогућа. Према томе, не можете се интегрисати са неким ко вас неће. Е сад, како “еврофанатици” , немају никакве аргументе покушавају да оборе, необориво: 1) ЕУ нас је бомбардовала… наравно да нас је ЕУ бомбардовала, чим је већина чланица те ЕУ у том истом НАТО. Тако уосталом тумаче и да је ЕУ признала Косово. “Еврофанатици” увек покушавају да превиде бар још пар аргумената, а то су да је сам акт агресије био неодобрен од стране СБ УН и да стога Србија има право на накнаду штете. Оно што “еврофанатици” увек настоје да прикажу., је некаква “помоћ” ЕУ, које никако не може бити док се штета од тих злочинаца не плати.
   2) ЕУ нас и јесте уништила потписивањем ССП. Тржиште је продато за ситне паре и безвизни режим. Ова земља више ништа стратешки не производи. Уосталом, ако пола југа, пола севера и пола истока већ имају пасоше неке од земаља ЕУ, шта раде овде ? Могу слободно да оду у тај “рај на земљи”.

 6. Cedo, izgleda da si neupucen. Ovaj tvoj potez te nece vaskrsnuti, vec kandidovati za CZ kada dodje vreme. Svakako si bio kandidat i pre ovih izbora, ali si sada dodatno napredovao

 7. “Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavili su u emisji “360 stepeni” TV N1 da se njihove stranke razlikuju po mnogim pitanjima, ali da su saglasne u vezi sa strateškim ciljevima države, kao što su evropske integracije ili rešavanje otvorenih pitanja, poput Kosova, kroz dijalog.” Ко је иоле икада посумњао да је овај комуниста на путу велеиздаје, као и овај отпадник, сада бар нема више никаквог разлога за сумњу.

Comments are closed.