Srbija dobija još jednog rivala na putu za SP: Katar će učestvovati u UEFA kvalifikacijama za Mundijal

0
Foto: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Katara navodno će učestvovati u UEFA kvalifikacijama za Svetsko prevenstvo 2020. godine – koje će biti održano upravo u toj zemlji – i biće raspoređena u jednu od grupa sa pet reprezentacija, prenosi Independent.

Ideja je da se tako dodatno uravnoteže grupe, a domaćinu SP pruži prilika da odigra kvalitetne pripremne utakmice, budući da Katar se nada i dosta ulaže u pripreme za dobar rezultat na Mundijalu.

Kako prenosi Independent, pozivajući se na svoje izvore, Katar će navodno biti smešten upravo u grupu A, u kojoj se nalazi i reprezentacija Srbije, ali i reprezentacije Portugala, Luksemburga, Azerbejdžana i Republike Irske. Pregovori se još uvek vode, pregovori, pa postoji mogućnost da Katar završi i grupama B, D ili E.

Odluka dolazi nakon dogovora UEFA i AFC-a (Azijska fudbalalska konfederacija) i nije prvi put da Katar kao gost učestvuje u takmičenjima drugih konfederacija.

Podsetimo, Katar je učestvovao na Kopa Amerika 2019. godine, a trebalo bi da budu učesnik i na narednom takmičenju, za dve godine.

Takođe, Katar će učestvovati u Konkakaf-om Zlatnom kupu, kako bi se repreznetacija što bolje pripremila za izazove na SP.

Prema pisanju Independenta, potencijalno osvojeni bodovi protiv reprezentacije Katara neće biti uračunati u konačan zbir poena, već je ideja da se, pored kvalitetne priprema za reprezentaciju Katara, timovima sa Starog kontinenta omogući da odigraju nešto više od prijateljske utakmice.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500