„Sram Vas bilo!“: Marko Đurić odgovorio Mariji Zaharovoj zbog jedne slike na Fejsbuku

4
Foto: Screenshot YouTube

(Beta) – Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Djurić oštro je noćas odgovorio portparolki Ministarstva spoljnih poslova Rusije Mariji Zaharovoj koja je komentarisala fotografiju predsednika Srbije u Beloj kući.

Zaharova je kasno sinoć na Fejsbuku objavila dve fotografije, jednu ispod druge. Prva je slika predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Ovalnom kabinetu, dok sedi na stolici ispred velikog stola za kojim je predsednik SAD Donald Tramp, a druga je slika iz poznate scene filma „Niske strasti“ u kojoj glumica Šeron Stoun sedi prekrštenih nogu na ispitivanju u policiji.

„Ako su vas pozvali u Belu kuću, a stolicu postavili kao da ste na saslušanju, sedite kao na slici broj 2. Bez obzira ko ste. Verujte mi“, napisala je Zaharova.

Djurić joj je ubrzo oštro odgovorio, rekavši da Vučić nijednu ružnu reč protiv Rusije nije rekao, čak ni u Beloj kući, a da je na prijem kod ruskog predsednika Vladimira Putina čekao i po sat i po vremena.

„A zamisli taj predsednik nijednu ružnu reč protiv Rusije nije rekao, čak ni na tom mestu. A zamisli taj predsednik je kod ruskog predsednika i po sat i po vremena čekao na prijem i nikada nije tražio posebnu stolicu. Ja Vam ne dozvoljavam da napadate ponosnu Srbiju. Sram Vas bilo!“, napisao je Djurić na Tviteru.

Djurić, član srpske delegacijena ovonedeljnim pregovorima s Kosovom u Vašingtonu, uz tu poruku je okačio objavu Zaharove sa Fejsbuka.

Slika Vučića iz Bele kuće koju je Zaharova okačila dobila je tokom jučerašnjeg dana dosta pažnje u pojedinim medijima i na društvenim mrežama.

Više opozicionih srpskih političara i brojni gradjani kritikovali su je kao ponižavajuću i uporedjivali je s fotografijama sa sastanaka u Beloj kući na kojima bivši američki predsednici i nekadašnji lideri Jugoslavije i Srbije sede jedni pored drugih.

Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti u petak su se u Beloj kući obavezali na normalizaciju ekonomskih odnosa. Oni su u prisustvu Trampa potpisali gotovo iste verzije dokumenta nazvanog „Ekonomska normalizacija“ koje se razlikuju samo u poslednjoj od 16 tačaka.

4 KOMENTARA

  1. Onako kako vi tražite od građana ove napaćene zemlje da se ponašaju prema vama, tako se vi ponašate kad se sretnete sa moćnijim od vas. Sve ste suprotno od onog što nam je potrebno. Da ste u u stanju bez prezira i nadmenosti da sednete sa siromašnim, bolesnim i nemoćnim, ne bi ni bili ponizni pred moćnim, I to ne važi samo za vas, to je opšte pravilo.

  2. Naš predsednik sedi pred Trampom kao na optuženičkoj klupi.
    I vi svi to nazivate borbom za Srbiju, da čuvate ugled Srbije, da vodimo sa 5:0 i ostale nebuloze.
    Vi takvi kakvi ste najviše nas brukate i ponižavate.
    Vas sram da bude, ali vi za sram ne znate.

  3. Ovo samo pokazuje koliko smo „uvaženi“ u svetu, ujedno i bitni. Uvek smo i u istoriji bili deo problema a ne rešenja. Ovo ne samo dokaz toga. Estradna političarka kojom se Dačić hvalio i slao joj brushalter na poklon !? (Po tome se vidi nivo i jednih i drugih), uličarski jezik i nivo rasprave iz rijalitija je neprihvatljiv za pristojne ljude. Rusija nikada nije bila prijatelj Srbije.

Comments are closed.