“SPS još nije razgovarao sa Vučićem o učešću u novoj Vladi, zaista ne znam na kog je mislio…”

1
Foto: Medija centar Beograd

Slavica Đukić Dejanović, potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) izjavila je danas za Betu da je SPS spreman da nastavi aktivnosti u kojima je u poslednjih osam godina učestvovao zajedno sa Srpskom naprednom strankom (SNS), ali da do sada nije bilo konkretnih razgovora o formiranju nove vlade. 

Na pitanje Bete kako komentariše izjavu predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića da je bliži konceptu formiranja Vlade sa samo jednom partijom u koaliciji, Đukić Dejanović je kazala da to “samo on zna”. 

“Zaista ne znam na koga je predsednik mislio. Još nije bilo nikakvih konkretnih razgovora sa SPS-om o zajedničkom formiranju vlade. Mislim da bi predsednik Vučić još nije odlučio ko će biti u vladi, jer da jeste već bi saopštio”, rekla je potpredsednica SPS-a.

Komentarišući to što ni skoro dva meseca posle izbora nije konstituisana Skupština Srbije, a ni izabrana Vlada Srbije, Đukić Dejanović je podsetila da je rok za formiranje vlade 4. novembar.

“SNS se nalazi u delikatnoj situaciji upravo zbog toga što ima ogromnu većinu u parlamentu. Podela odgovornosti, zbog vremena koje je pred nama, je takva da iziskuje da se više puta meri a jednom preseče. Kadrovski potencijal nije problem, ali se razmišlja o konceptu i o tome ko će biti u Vladi, šta je za Srbiju najbolje”, objasnila je Đukić Dejanović.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Тотална приватизација и банализација процеса формирања Владе. Не формира Владу председник републике, већ он даје мандат за формирање Владе партији која има највише изгледа да је формира, а у складу са резултатима избора . Ово је такво играње са државом, државним функцијама, да су и филмови Бастера Китоне, драмска представа за ово.

Comments are closed.