“Spremni smo da napustimo Vladu ako nekome smeta to što branimo ustav”: Stranka Nenada Popovića odgovorila premijerki Brnabić

0
Foto: Tanjug/AP

Srpska narodna partija (SNP) Nenada Popovića saopštila je da je spremna da ne bude deo Vlade Srbije “ako nekome smeta to što brane Kosovo i Ustav Srbije, što žele da jačaju prijateljske odnose sa Rusijom i Kinom i što kažu da neće da daju ni metar zemlje, niti da zbog evropskih integracija budu genocidan narod.”

“Neka smene ministra (Nenada) Popovića i saopšte građanima da su ga smenili jer se zalagao za poštovanje Ustava i Rezolucije 1244 po pitanju Kosova. I zato što nije bio spreman da prekrši zakletvu koju je dao na Ustavu, kao i svi drugi ministri, da je čitavo Kosovo Srbija. Ni metar manje”, saopštili su iz SNP.

Naglasili su da nikada stvari nisu radili iza leđa i da zbog toga smatraju da su korektan i lojalan opozicioni partner.

“Nas niko nikada neće sprečiti da iznosimo naše političke stavove i da se za njih borimo, kakva god bila politička cena za takvo postupanje”, stoji takođe u saopštenju.

Podsetimo, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić reagovala je u subotu, na navode Popovića da je Briselski sporazum “mrtav” i “da evropskih integracija Srbije više nema”, ističući da je izneo stav direktno suprotan stavu Vlade čiji je član i poručila da je svaki ministar dužan da sprovodi zajednički dogovorenu politiku, a da oni koji “to nisu u stanju, mogu slobodno da je napuste”.