Spremite se: 400 miliona postojećih poslova će nestati do 2030. godine

1
Profimedia

Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović kaže da će 400 miliona postojećih poslova nestati do 2030. godine.

Vlahović ističe da će u roku od jedne decenije više od 260 miliona ljudi raditi poslove koji danas ne postoje.

On je na, Međunarodnoj konferenciji o budućem obrazovanju, naveo da se procenjuje da će do 2022. godine 48 odsto osnovnih veština, za bilo koji posao, morati da se nadogradi. Već se zna, kako je rekao, da će biti potreban viši nivo znanja, bolje veštine za svakog pojedinca, prenosi B92.

“Hoćemo da imamo ekonomiju koja je zasnovana na znanju, tako da obrazovni sistem mora da preuzme ključnu ulogu u tom procesu, kao ključni faktor”, naglasio je on.

Predsednik Svetske akademije umetnosti i nauka Hjetor Gurgulino de Souza kao poseban izazov istakao je nedovoljan broj nastavnog kadra svuda u svetu, kao i da je veliki broj dece mimo obrazovnog sistema. On je naglasio da je globalna potražnja za visokim obrazovanjem, a da je fokusirana je na stotine milione studenata u sledećih 15 godina.

1 KOMENTAR

  1. Diplome ce se uvek prodavati. U Gulagu Srbija, za Međunarodnu konferencijju o budućem obrazovanju nisam siguran mada ne bih da nastupim iskljucivo.
    Spremite kes, u okviru programa *buducnos(t) Srbije* komunisticka vlada gulaga Srbija sprema diplome za poslove buducnosti. Vizionarski. Povoljno.

Comments are closed.