Sprečeno masovno okupljanje u Podgorici: Policija uhapsila organizatora

0
Foto: Profimedia

Policija je danas u Podgorici uhapsila B.V. zbog sumnje da je pokušao da organizuje okupljanje građana kod Hrama Hristovog vaskrsenja u tom gradu, preneo je N1.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, B.V. je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

“Sumnja se da je B.V. u dogovoru sa M.B, B.B. i drugim licima pokušao da organizuje okupljanje građana u što većem broju ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici”, saopšteno je iz policije.

Prema navodima policije, plan je bio da se građani okupe u 17.50 kod hrama kako bi prisustvovali molebanu u tom verskom objektu u 18 sati, posle čega su planirali da organizovano u koloni blokiraju kružni tok i saobraćajnice kod Atlas capital centra.

“Policija je raspolažući informacijama o ovakvim namerama sprečila veća okupljanja i nerede u glavnom gradu”, navodi se u saopštenju.

Nakon izvršenog veštačenja i forenzičke analize mobilnog telefona V.B. prikupljeni su materijalni dokazi i on je uhapšen, navodi polcija.

Podgorička policija je sprečila okupljanje građana ispred hrama, okupljanje građana u Zeti, kao i pokušaj grupisanja i kretanja u koloni. Policija i tužilaštvo sprovode aktivnosti na identifikaciji svih osoba koje su učestvovale u planiranju nereda, dodaje se u saopštenju.