„Sporazum u Vašingtonu nije vest zato što je pogrešno predstavljen i niko vam ne veruje“: Rasprava Grenela i saradnika Bila Klintona na Tviteru

0
Foto: Profimedia

Specijalni izaslanik američkog predsednika za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel i saradnik bivšeg američkog predsednika Bila Klintona Džo Lokhart raspravljali su na Tviteru zašto sastanak i potpisani sporazum Beograda i Prištine u Beloj kuću, uz prisustvo predsednika SAD Donalda Trampa, nije adekvatno ispraćen u američkim medijima.

Najpre se Grenel u svom tvitu zapitao zašto, po njegovim rečima, vest o „istorijskom sporazumu“ nije predstavljena na najbolji način u medijma, posebno onim u SAD.

„Doslovno ne mogu da pronađem nijednu vest u američkim medijima o sadržaju istorijskog sporazuma između Srbije i Kosova“, rekao je Grenel.

Ubrzo je usledio odgovor Lokharta, koji je u svom tvitu napisao da je sporazum pogrešno predstavljen, zbog čega nije imao pažnju medija.

„To je zato što ga svi pogrešno predstavljate i niko vam ne veruje“, napisao je Lokhart na Tviteru, prenosi portal B92.

Grenel je odgovorio rekavši mu da očigledno želi nastavak konflikta.

„Portparol Bele kuće za vreme Bila Klintona ljut je što su se Kosovo i Srbija dogovorili o koracima za ekonomsku normalizaciju. Očigledno želi nastavak konflikta“, poručio je Grenel.

Takođe, Grenel je dodao da je rešavanje dijaloga između Beograda i Prištine u vrhu prioriteta administracije Donalda Trampa.