Soko zove orla na Božić – Gledaj i šeruj “Balkanskog špijuna”, glumci i Mozzart doniraju

0
Foto promo

Ko je soko, a ko orao? Da li je orao pao? Možda nećete dobiti onoga koga ste želeli, ali ćete dobiti onoga koga ste tražili – Dragana Bjelogrlića u ulozi Ilije Čvorovića i Mimu Karadžića koji briljira kao Đura Čvorović. Vesna Trivalić igra Danicu, a u dosad neviđenoj postavi Kovačevićevog „Balkanskog špijuna“ nastupiće i Gordan Kičić (Petar Markov) i Branka Katić (uloga ćerke Sonje)!

Zoran Kesić upotpuniće spektakl koji glumačke legende spremaju za Božić – „Glumci i Mozzart za vas i glumce“. Humanitarna predstava za pomoć UDUS-u, u produkciji „Spotlight-a“ biće emitovana na Mozzartovom jutjub kanalu 7. januara u 20 časova, a svakim šerom tokom prva 24 sata povećava se fond solidarnosti za dramske umetnike čije je stvaralaštvo izuzetno pogođeno epidemijom korona virusa.

Ova postava „špijuna“ odrekla se honorara da bi iznos bio što veći i bez ikakve nadoknade vredno radila na probama usred praznika. Naša jedina dužnost je da takvo zalaganje za kulturu podržimo i – šerujemo!

Baš kao i čuvena braća iz Balkanskog špijuna, Bjela i Mima kreću u jednu važnu misiju – za pomoć kolegama. U ovoj modernijoj izvedbi, soko i orao komuniciraće preko zoom-a.

“Imati priliku da pomogneš nekom ko je ugrožen, pružiš mu ruku, darivaš ga, brineš o njemu, posebno u ovim teškim vremenima, je najlepši način da započneš godinu u kojoj će nam trebati puno solidarnosti. Prelepo iskustvo i divna akcija, koja će, nadam se postati tradicionalna. SREĆAN BOŽIĆ”, poručio je Dragan Bjelogrlić.

Mima se sjajno našao u ulozi Đure:

“Veoma mi je drago što učestvujem u ovom projektu, dosta naših kolega se teško snalaze u ovim ružnim vremenima, divno je što Mozzart ovo organizovao i omogućio nam da na ovako divan način pomognemo svim ljudima kojima je pomoć neophodna. Volim što sam deo ovog projekta”, rekao je Mima Karadžić.