Socijalna distanca – jezički ili društveni fenomen

    0

    Fakultet za medije i komunikacijetokom trajanja pandemije izazvane virusom COVID-19 uspešno organizuje brojne edukativne aktivnosti sa ciljem da svetski priznati stručnjaci iz različitih oblasti, koji predaju na fakultetu, odgovore na važna pitanja sa kojima se susrećemo u ovim teškim trenucima. U skladu sa tim, u subotu, 9. maja u 19 časova, FMK će održati drugi po redu online razgovor pod nazivom „Socijalna distanca – jezički ili društveni fenomen”.  

    S obzirom na to da tokom trajanja koronavirusa epidemiolozi konstantno pozivaju na „socijalnu distancu”, na diskusiji će biti analiziran sam pojam, ali i ponuđeni odgovori socijalnog rada na aktuelnu krizu. Svi zainteresovani imaće priliku da učestvuju u diskusiji i zajedno sa govornicima Aleksandrom Milićević Kalašić, Verom Despotović, Vladanom Jovanovićem i Đorđem Terzinom razgovaraju o socijalnoj distanci sa aspekta društvenog ponašanja i psihologije. Pratioci diskusije svoja pitanja moći će da postavljaju na zvaničnoj Facebook stranici fakulteta (fmk.beograd).

    Fakultet za medije i komunikacije prepoznao je značaj informisanja javnosti i kreiranja sigurnog prostora unutar kojeg se slobodno razgovara o novonastalim promenama u svetu.