“SNS na Vučićevu inicijativu otkazuje sve predizborne skupove”

0
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić predložio je večeras na sednici Izbornog štaba da svi predizborni skupovi stranke, uključujući i veliki skup u Novom Sadu i završni skup u Nišu, budu otkazani, potvrđeno je za Blic.

Blic piše da Vučić “nije hteo ni na koji način da ugrozi stanje stanovništva pogotovo jer se na predizbornim skupovima najjače stranke u zemlji očekivao veliki broj ljudi”.

Prvi takav skup trebalo je da se održi u petak Novom Sadu, na kome se, navodi Blic, očekivalo prisustvo najmanje 30.000 pristalica naprednjaka.

“Vučić je večeras na sednici Izbornog štaba SNS izneo taj predlog iako je epidemiološka situacija u Srbiji daleko od dramatične i uprkos tome što je stav stručnjaka, pre svega lekara epidemiologa, taj da ne treba zabranjivati masovna okupljanja, a dokaz za to je večerašnji derbi Zvezde i Partizana koji će biti odigran pred nekoliko desetina hiljada ljudi”, dodaje Blic.

Obrazlažući svoj predlog na sednici Izbornog štaba, Vučić je naveo da organizovanjem masovnih predizbornih skupova ne želi da “ugrozi zdravlje ni jednog jedinog čoveka, jer je zdravlje i bezbednost građana Srbije iznad politike”.

(Beta)